Tης Ελλάδας το blogging

 Γράφει ο Τάσος Ντιβέρης

Τι είναι blogging; Ένα είδος ημερολογίου. Όμως ένα πολύ ισχυρό ημερολόγιο. Με κείμενο φωτογραφίες, video και όλα τα καλά του internet. Το θέμα είναι όμως ότι μπορεί να το δει όλη η ανθρωπότητα (λέμε τώρα, μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα...)
Όταν ένας Έλληνας ανακαλύψει τον virtual κόσμο των ελληνικών blogs, θα πάθει το σοκ του νεοσύλλεκτου φαντάρου. Χιλιάδες..........
διαφορετικές σκέψεις και εκφράσεις σε ένα χαοτικό παράλληλο κόσμο. Θα συναντήσει τον απλό γείτονα με τα ανέκδοτα, τον ηλίθιο και τον πανήλιθιο, μέχρι και τον εμπνευσμένο φιλόσοφο... Θα συναντήσει φυσικά και το φαινόμενο ραδιοαρβύλα! Την αντιγραφή και αναπαραγωγή χρήσιμων και άχρηστων πληροφοριών σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα ξέρει τι να πιστέψει και τι να μην πιστέψει... Φανταστείτε απλά ένα Έλληνα της δεκαετίας του 1990 να έρθει ξαφνικά στις μέρες μας και να διαβάσει τα ελληνικά blogs! Απλά θα πιστέψει ότι ο κόσμος τρελάθηκε (αν και όπως ξέρουμε όλοι μας αλήθεια τρελάθηκε).

Οι πρώτες μέρες του ανθρώπου που ανακαλύπτει τους Έλληνες bloggers, είναι όλο εκπλήξεις. Περίεργα νέα, ειδήσεις αντιγραμμένες από τα επαγγελματικά sites των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ακραίες πολιτικές απόψεις, εκεί που θα συμφωνεί με κάποιον blogger, στο επόμενο post, θα αισθάνεται ότι έμπλεξε με τον Dr Jekyll και τον Mr Hyde.
Φυσικά ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του, αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να ξεχωρίζει τους φίλους του. Για κάθε hobby, για κάθε δραστηριότητα, υπάρχει κάπου εκεί μέσα ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον blog. Προσθέστε και το γνωστό ιντερνετικό εθιστικό φαινόμενο όπου για αλλού ξεκινάς και αλλού καταλήγεις. Και όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχεις, τόσο το καλύτερο. Θα μάθεις τεχνικές για να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου, θα βρεις κάποιον να έχει τις ίδιες σκέψεις με εσένα για την οικονομική κρίση, θα ανακαλύψεις ότι δεν είσαι ο μόνος που σε κορόιδεψε η νέα εταιρία τηλεπικοινωνιών ή ότι έβαλες ρεύμα στο σπίτι από την  Τhieves Power.
Για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες bloggers, υπάρχουν πολλοί μύθοι. Ένας θαυμάσιος και παράλληλος κόσμος, καθώς η γοητεία της ανωνυμίας, κάνει τους ανθρώπους να εκφράζονται και να δημιουργούν ελεύθερα.
Και μετά από την γνωριμία με τα blogs; Να η μεγάλη ευκαιρία! Το Blogger του Google, το Wordpress και άλλες free υπηρεσίες blogging σας περιμένουν με ανοιχτές αγκαλιές να γίνετε εσείς ο επόμενος μύθος. Και μην ξεχνάτε εκτός από προσωπική έκφραση, ένα blog μπορεί να είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο διαφήμισης της επαγγελματικής σας δραστηριότητας.
Να θυμάστε μόνο τον πιο απλό κανόνα του blogging. Μην κάνετε (γράφετε για τους άλλους) ότι δεν θέλετε να σας κάνουν (να γράφουν για εσάς). Σεβασμός, υπομονή και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Τάσος Ντιβέρης