Mε την παραίτηση Παπουτσή χάσαμε… την προστασία μας !

Γράφει η Στέλλα Πριόβολου

Πρόσφατα, ιστορικά κτήρια της χώρας μας έγιναν στάχτη, περιουσίες χάθηκαν , συμπολίτες μας έμειναν χωρίς δουλειά στο δρόμο, στον έρημο δρόμο μιας δύσμοιρης Ελλάδας. Πριν μερικά εικοσιτετράωρα έγινε τρομοκρατική ενέργεια στο Μετρό με βόμβα , που πίσω της κρύβεται, ως φαίνεται, το «Αντάρτικο Πόλεων».
Να αποδώσουμε όλα αυτά σε…
γκαντεμιά του υπουργού ; Έστω, και αυτή στη διάρκεια μιας υπουργικής θητείας μπορεί να συμβεί.
Σημασία δεν έχει αν ο εκάστοτε υπουργός είναι  η αιτία, υπεύθυνος παραμένει πάντα όταν συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα και η ΗΘΙΚΗ-παράξενη για την εποχή μας λέξη- επιβάλλει την παραίτησή του. Όμως, ο υπουργός μας δεν αισθάνθηκε διόλου υπεύθυνος και δεν παραιτήθηκε. Σήμερα αισθάνεται υπεύθυνος για τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό παραιτείται για να προλάβει να προετοιμαστεί ανάλογα. Η προστασία του πολίτη ολοκληρώθηκε και ακολουθεί η… υπερπροστασία του κόμματος!
Σύμφωνοι, όμως με αυτή την τακτική θα πρέπει και οι συνυποψήφιοί του να κάνουν το ίδιο. Για σκεφθείτε να έλεγε και ο κ. Βενιζέλος ότι εγκαταλείπει τον αγώνα για τη σωτηρία της χώρας για να αρχίσει τον… προεκλογικό αγώνα!
Αλήθεια τι σημαίνει ΥΠΟΥΡΓΟΣ ; Άλλαξε η σημασία και αυτής της λέξης, γιατί ως γνωρίζω, η αρχική σημασία της είναι : υπηρέτης – βοηθός του λαού.
Τελικά, ένα είναι το συμπέρασμα : ο μεγάλος κερδισμένος στον… προεκλογικό χρόνο είναι ο κ. Παπουτσής και οι άτυχοι εμείς που χάσαμε την προστασία μας!
*Η Καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου είναι πρόεδρος στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.