-ΠΡΟΣΟΧΗ- Νέος ιός στο Facebook προκαλεί καταστροφές

Το Σαββατοκύριακο που τα τμήματα ασφαλείας του Facebook υπολειτουργούν, βρήκαν ευκαιρία hackers να προκαλέσουν αναστάτωση σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη, "σκορπώντας" ένα πολύ επικίνδυνο ιό.
Σύμφωνα με.....
πληροφορίες του vivanews.gr, ένα νέο μήνυμα που αποστέλλεται σε ανυποψίαστους χρήστες, είτε μέσω του chat ,είτε μέσω προσωπικού μηνύματος, προτρέπει τον χρήστη να επισκεφθεί μια συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, για να δει -όπως ισχυρίζονται- κάποιες φωτογραφίες του και να επαληθεύσει ή όχι την αυθεντικότητα τους και το αν είναι ενήμεροι για την προβολή τους ή αυτό γίνεται κακόβουλα.
Οι συνέπειες σε περίπτωση που ο χρήστης αποδεχθεί και προσπαθήσει να επιβεβαιώσει πατώντας στο Link είναι καταστροφικές, αφού σε δευτερόλεπτα αρχίζει διαδικασία φορμάτ στο σκληρό δίσκο, διαγράφωντας τα πάντα και προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στο λειτουργικό σύστημα.
Ο ιός και τα πρώτα κρούσματα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα από την Ασία, ενώ και στη χώρα μας έκανε την εμφάνιση του με το μήνυμα:
γεια αγαπητέ φίλε, ελέγξτε αυτό το προφίλ που έχει όλες τις φωτογραφίες σας σε άλμπουμ του   είστε το πρόσωπο αυτό ή αυτό, το ελέγχει και να μου πείτε παρακαλώ
Τι μπορεί να προκαλέσει ο ιός στους χρήστες του facebook μέσω τηλεφώνου, δε γνωρίζουμε και προφανώς κανείς δε θέλει να ξέρει...
Μεγάλη προσοχή λοιπόν, χρειάζεται από τους χρήστες του Facebook αλλά και άλλων social media, γιατί όπως φαίνεται βρίσκονται πάντοτε στο επίκεντρο διαφόρων κακόβουλων ενεργειών.