Πόσο πάει το “event” λεβέντη μου ?

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
 
«…Πουλήθηκε το Νοέμβριο με Δεκέμβριο του 2009 που ο κος Παπανδρέου συνομιλούσε μυστικά από τα υπόλοιπα κόμματα και το κοινοβούλιο , απ το Ταχ. Ταμιευτήριο CDS ασφάλιστρο κινδύνου αξίας 1,3 δις. δολαρίων, το οποίο σήμερα (Μάιος2011) αξίζει 27 δις. δολάρια και το οποίο αν καταρρεύσει η χώρα και πτωχεύσει η αν γραφεί credit event θα πάει στα 60 δις…»
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Μάιος 2011 στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» μετά από παρόμοιο κρετσέντο για γέλια και για κλάματα μαζί που «έδωσε» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το πλήρες video εδώ http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7QhTTMvpxAM#at=284 )
 
«Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι αποκρύπτεται ότι πουλήθηκαν τα cds του Ταχ. Ταμιευτηρίου έναντι 1,3 δις. δολαρίων, η τιμή τους σήμερα (δηλ πριν 3 μήνες)  είναι στα 26 δις. δολάρια…(…) Ποιοι κρατούν στα χέρια τους τον πλούτο τον ελλήνων οι οποίοι γονατίζουν αύτη τη στιγμή για να .......ωφεληθεί το κράτος τα 26 δις. που απεμπόλησαν ?…»
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (15-11-2011 στη Βουλή. Το πήρες video εδώ http://www.youtube.com/watch?v=zLHCAw5tYx8 )
 
ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ το γεγονός ότι με τα εν λόγω CDS το ΔΗΜΟΣΙΟ Ταχ. Ταμιευτήριο επί εποχής Κουρασμένου «επανιδρυτή»  του κράτους  (τότε αγοράστηκε το CDS) στου οποίου την «επανιδρυτική» κυβέρνηση συμμετείχε ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ ο  εκλεκτός κύριος Καμμένος, έγινε ο μεγαλύτερος ΑΕΡΙΤΖΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αγοράς καλύπτοντας τον «δημόσιο εαυτό» του από χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου (!!!) για ομόλογα αξίας 12% της παγκόσμιας αγοράς (!!!) που ΔΕΝ κατείχε δίνοντας στις αγορές αφενός μεν το έναυσμα να μας πάρουν χαμπάρι αφ εταίρου δε το σύνθημα για άνοδο των spreads των ελληνικών ομολόγων  (Το περίφημο CDS του ταχ. Ταμ. αν πουλήθηκε  1,3 ΔΙΣ τούτο σημαίνει πως με βάση το γεγονός ότι  το spread των ελληνικών cds  την περίοδο εκείνη ήταν  135 μονάδες βάσης, δηλ. 1,35%   κάλυπτε ομόλογα αξίας 96,29 δις. δολαρίων –το 12% της παγκόσμιας αγοράς τότε- .Το Ταχ. Ταμιευτήριο ΔΕΝ είχε αυτά τα ομόλογα άρα μιλάμε για ΓΥΜΝΟ CDS ή σε απλούστερα ελληνικά «ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ»)
 
ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ το γεγονός ότι το περίφημο CDS όλο λήγει, λήγει λήγει και ακόμα να λήξει λες και δεν πρόκειται για ασφάλιστρο ομολόγων αλλά για ασφάλιστρο του Γιοφυριού της Αρτας! (Ο ίδιος ο τέως υπουργός του Κουρασμένου αν δείτε το 1ο απ τα παραπάνω video λέει τον Μαΐου 2011: «…Και ρωτώ 22 Μαϊου λήγει κάποιο απ αυτά ποιοι τα έχουν γιατί τα πούλησαν αφού ξέρανε ότι θα πάμε στο ΔΝΤ σε ποιους τα δώσανε  και ποιοι κονομάνε αυτή τη στιγμή…»)
 
ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για το PSI τον Οκτώβριο του 2011, το εν λόγω CDS πρακτικά (για έναν μη παράφρονα επενδυτή),  σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να έχει αξία ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ της τάξης των 26 δις. που συνέχισε να επικαλείται ο τέως υπουργός του Κουρασμένου. Εξηγούμαι με ένα απλό σενάριο. Όπως προανέφερα το εν λόγω CDS κάλυπτε ομόλογα αξίας 96 δις. Το να αγοράσει ένας κάτοχος ομολόγων αξίας 96 δις, ένα «ασφαλιστήριο» αξίας 26 δις. σημαίνει ότι συνολικά έχει ακουμπήσει 96+26=122 δις. Έστω ότι συμβαίνει ολοκληρωτική στάση πληρωμών με κούρεμα 100% στα ομόλογά του. Τούτο σημαίνει ότι θα λάβει από τον εκδότη του CDS 96 δις τα οποία του κόστισαν 122 δις.  Αρα μιλάμε για αυτόβουλο κούρεμα στον εαυτό του της τάξης του 21% (!!!) προκειμένου να καλυφθεί για ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ χρονικό διάστημα (το CDS έχει ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ) μέσα στο οποίο πρέπει να συμβεί η χρεοκοπία (για να μην χάσει και τα 26 δις του ασφαλίστρου) , αναλαμβάνοντας παράλληλα το ΡΙΣΚΟ του βαθμού ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ του εκδότη των CDS o οποίος πρέπει να έχει την οικονομική δυνατότητα να του ακουμπήσει ζεστά και κολλαριστά 96 δις!!! .   Και όλα αυτά τη στιγμή που είχε ως εναλλακτική το να  ενταχθεί στο περισσότερο ΑΣΦΑΛΕΣ PSI το οποίο με  κούρεμα 50%  του παρέχει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ από τον μηχανισμό στήριξης ομολόγων που θα αντικαταστήσουν τα Ελληνικά κωλόχαρτα στο λοιπό 50% του χαρτοφυλακίου του.
 
ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ λοιπόν όλα τα παραπάνω και συνάμα δίνω και ένα πρόσθετο «όπλο» στον τέως υπουργό του κουρασμένου. ΔΕΧΟΜΑΙ  ότι το εν λόγω CDS αν το είχε σήμερα στην κατοχή του το Ταχ. Ταμιευτήριο θα είχε θεωρητική «αξία» όχι 26 και 60 δις. που διαλαλούσε αστήρικτα ο κος Καμμένος αλλά 96δις. όσο ακριβώς η αξία των ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ για το Ταχ. Ταμ. Ομολόγων που θεωρητικά κάλυπτε και ΡΩΤΑΩ
 
Αν ως κάτοχος παρέμενε το Ταχ Ταμιευτήριο. Δηλαδή το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, δηλ. ο «αεριτζής επενδυτής» που θα χρεοκοπούσε, υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει πως αυτοί που θα έτρωγαν τη φόλα της στάσης πληρωμών απ το ασυνεπές  Ελλ. Δημόσιο , θα του έσκαγαν από πάνω ως  συνεπείς «κύριοι» και 96 δις???? Ξεχάστε τους «δαγκωμένους» ιδιώτες επενδυτές.  Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει πως η ISDA που αποτελείται από ΔΕΚΑ μέλη από την πλευρά των πωλητών ασφαλίστρων και ΠΕΝΤΕ από την πλευρά των αγοραστών (ΔΕΚΑ μέλη αυτοί που πληρώνουν ΠΕΝΤΕ αυτοί που εισπράττουν!!!) θα αποζημίωνε το κράτος-μπανανία έναντι της ίδιας του της χρεοκοπίας με ένα φορτηγό λεφτά?
 
Και εν τέλει για να έρθουμε στα σημερινά στοιχεία και στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:  Το περίφημο “credit event” ΕΓΙΝΕ. Μήπως θα μπορούσε ο τέως υπουργός του Κουρασμένου να μας διαφωτίσει, αυτό το περίφημο CDS του Ταχ. Ταμιευτηρίου   “…το οποίο σήμερα αξίζει 27 δις. δολάρια και το οποίο αν καταρρεύσει η χώρα και πτωχεύσει η αν γραφεί credit event θα πάει στα 60 δις…»  ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ , ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΕΙ ?
 
Λοιπόν! Πόσο πάει το “event” λεβέντη μου ?
 
Πόσο απέχει το «λεφτά υπάρχουν» του ανελλήνιστου  απ τις πύρινες οικονομικές εκτιμήσεις σου λεβέντη μου?
 
Μίλα μας μη ντρέπεσαι. Κι εγώ λάθος υπολογισμούς έκανα, ειδικά όμως τώρα  κρέμομαι κυριολεκτικά απ τα χείλη σου! Αράδιασέ μου «χαμένα»  δισ. από το βήμα της Βουλής και πάρε μου την ψυχή! Ό,τι μου πεις το δέχομαι , ακόμα και χωρίς ευλογημένη επικύρωση  από  την… Παναγία!
 
ΥΓ1: Αν το βρεις κερδίζεις μια γραμματική της ελληνικής γλώσσας! Πρόκειται για ένα χρησιμότατο βιβλιαράκι που βοηθά να γράφει κανείς ΑΠΛΕΣ προτάσεις του τύπου «Η Ελλάς δεν πωλήται» χωρίς να σκοτώνει τη γλώσσα της χώρας που μαζί με τον Κουρασμένο πρόσφατα «επανιδρύσατε»  και που με τους «Αδέσμευτους Έλληνες» και την ευλογία της Παναγιάς   τώρα θέλετε να «σώσετε»…
 
ΥΓ2: Τελικά τα καταφέραμε! Μας κακοφάνηκε που ο ανεκδιήγητος ανελλήνιστος φιλέλληνας και  «παγκόσμιος στοχαστής» της πλάκας  παριστάνοντας τον πρωθυπουργό έλεγε πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και τώρα πανηγυρίζουμε την δια της ενεργοποίησης των CACs  που μετέτρεψε το κατ εκβιασμό εθελοντικό κούρεμα σε υποχρεωτικό, επίσημη πιστοποίησή μας ως χώρα- οικονομικό λαμόγιο!
Άξια η θέση μας στο βιβλίο Guiness για την μεγαλύτερη ΔΑΓΚΩΝΙΑ (η το μεγαλύτερο «ΨΕΙΡΙΣΜΑ» για όσους προτιμούν τις πιο  ήπιες λαμογίστικες εκφράσεις)    στην παγκόσμια οικονομική ιστορία…
 
Katsikas.george@gmail.com