Σαμαράς: «Ανοησίες» τα περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ

«Η αυτοδυναμία δεν είναι απαραίτητη για τη Νέα Δημοκρατία, η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να κυβερνηθεί η χώρα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς βάζοντας για μία ακόμη φορά φρένο στα σενάρια για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στην Συγγρού, πριν από λίγο.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:...
«Θέλω για τη χώρα, όχι για την παράταξη, να μπορέσει να κυβερνήσει κάποιος με λυμένα χέρια, όχι με συμβιβασμούς».

«Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορώ να έχω τη διαπραγματευτική ισχύ να πηγαίνω ισχυρός στο εξωτερικό», είπε εξάλλου ο κ. Σαμαράς.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για «εκλογές μετά το Πάσχα» και συνεχίζοντας την σκληρή, «προεκλογική» του κριτική προς το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι τα επίδοξα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στήριξαν όλα τα «σφάλματα» του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ κατηγόρησε το κόμμα της Ιπποκράτους ότι διέσυρε την Ευρώπη. Τέλος, σχολίασε, για το κόμμα του εντός της κυβέρνησης Παπαδήμου, ότι «ποτέ η αντιπολίτευση δεν πέτυχε τόσα» πολλά σε τόσο λίγο χρόνο.