Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ

Μεγάλη νίκη με 2-0 πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο άδειο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον γκρέμισε από την κορυφή, όπου πλέον φιγουράρει ο Ολυμπιακός. Τα τέρματα των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Λίνο με πέναλτι (51) και Σαλπιγγίδης (84). Στις καθυστερήσεις ο Χαλκιάς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας βαθμολογική απώλεια για τους πράσινους στο φετινό πρωτάθλημα. Πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε δέκα στα δέκα στο γήπεδο της...


Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ήταν πολύ κακό με τις δύο ομάδες να έχουν από μία ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 42 με τον Χριστοδουλόπουλο και ο ΠΑΟΚ ένα λεπτό αργότερα με τον Σαλπιγγίδη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Ζέκα, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Χαλκιάς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 51 με πέναλτι του Λίνο, που κέρδισε ο Αθανασιάδης σε μαρκάρισμα από τον Σαριέγκι. Στο 62 ο Χαλκιάς με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τοτσέ. Στο 84 ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη. Ο Λίνο έβγαλε μια πολύ ωραία σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το γκολ από σεβασμό στην πρώην ομάδα του. Στο 91 ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χριστοδουλούπουλου από τον Γκαρσία. Το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο Χαλκιάς έπεσε στην δεξιά του γωνία και κράτησε το μηδέν.