Λαοθάλασσα για τον Πούτιν

Περισσότεροι από 110.000 οπαδοί του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται ο Πούτιν να έχει κερδίσει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο.

«Στις 21:50 (τοπική ώρα, 19:50 ώρα Ελλάδας) περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην πλατεία Μανέζ και στους γύρω δρόμους", αναφέρει σε ανακοίνωση της η αστυνομίας της Μόσχας....


Στο μεταξύ ο κομμουνιστής υποψήφιος στις σημερινές προεδρικές εκλογές Γκενάντι Ζιουγκάνοφ καταγγέλλει τις "απόλυτα ανέντιμες" εκλογές "των ληστών", ενώ ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ ηγέτης ενός φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης τις χαρακτήρισε παράνομες.
"Πρόκειται για απόλυτα ανέντιμες εκλογές ληστών", δήλωσε ο Ζιουγκανόφ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης.
Ως υποψήφιος δεν μπορώ να τις αναγνωρίσω ως δίκαιες ή έντιμες", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας "δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις εκλογές".

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων στο 16% των εκλογικών κέντρων ο Πούτιν φαίνεται να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο με 62%. Ο Ζιουγκάνοφ έρχεται δεύτερος με 18%.
Ο Ριζκόφ, πρώην βουλευτής και διοργανωτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών, επεσήμανε από την πλευρά του ότι "καμία παράμετρος δεν μας επιτρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές νόμιμες".
"Το πρωί της Δευτέρας θα έχουμε μετρήσει 20.000 με 30.000 περιπτώσεις νοθείας" στις εκλογές, σημείωσε ο Ριζκόφ.