Επιστροφή στη βρώμικη εποχή της «Αποστασίας»…

Γράφει ο Μαγια

Σιδερόφρακτοι οι χώροι των εθνικών παρελάσεων. Θλιβερές, μακάβριες σκηνές, θύμισαν στους παλιότερους τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής.
Πρώτη φορά οι πολιτικοί προύχοντες χρειάστηκαν κυριολεκτικά χιλιάδες αστυνομικούς για να θωρακιστούν από τη δίκαιη οργή του πληγωμένου λαού.
Επαναβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά ότι, το πολιτικό προσωπικό του διεφθαρμένου και καταστροφικού δικομματισμού δεν μπορεί να εμφανιστεί σε δημόσιο χώρο χωρίς την ..........
προστασία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης.
«Μόνο στη βρώμικη εποχή της οργανωμένης από τη Δεξιά, το Παλάτι και τους Αμερικανούς «Αποστασίας» του 1965-1967 είχαμε ανάλογη διάσταση λαού και πολιτικών, αν και ακόμη και τότε το μίσος στρεφόταν εναντίον μόνο των πολιτικών της Ενωσης Κέντρου, που εξαγοράζονταν και περνούσαν στο στρατόπεδο της Δεξιάς και της ανωμαλίας, όχι εναντίον του συνόλου των βουλευτών των δύο και τότε κυβερνητικών κομμάτων», σημειώνει εύστοχα, σήμερα στο Εθνος, ο Γ. Δελαστίκ.
Χθες ζήσαμε το χουντικό παραλήρημα του πανικού των σύγχρονων  «κοτσαμπάσηδων, πασάδων και σεβάσμιων δεσποτάδων».
Με αυτές τις χουντικές πρακτικές θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς; Θα μπαίνουμε στο παραβάν και θα έχουμε μαζί μας και έναν ΜΑΤατζή για να μας επιτηρεί;