12μηνη φυλάκιση για δημοτικό σύμβουλο!

 Αναγνώστης
Και οι …αναδημοσιεύσεις σχολίων για των γκάλοπ έχουν το κόστος τους!
Μάθαμε, λοιπόν, σήμερα, ότι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και μάλιστα επικεφαλής παράταξης, πλήρωσε ακριβά την αναδημοσίευση σχολίου για προεκλογική δημοσκόπηση που έφερνε τον Σίμο Δανιηλίδη μακράν πρώτο στις επικείμενες (τότε) εκλογές του 2010, χρησιμοποιώντας μάλιστα και βαρείς για τα πολιτικά ήθη χαρακτηρισμούς.
Πρόκειται για τον Βασίλη Μιχαηλίδη, επικεφαλής της......
«Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών Νεάπολης Συκεών», ο οποίος στο προεκλογικό έντυπό του φιλοξένησε σχόλιο που αμφισβητούσε τη δημοσκόπηση χαρακτηρίζοντάς την –ούτε λίγο ούτε πολύ- κατασκευασμένη που είχε ως σκοπό να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους, λες και ο Σίμος χρειαζόταν τέτοιες μεθόδους. Το απέδειξε άλλωστε λίγο αργότερα και το αποτέλεσμα των εκλογών που ήταν σχεδόν το ίδιο με τα ποσοστά που έδινε το γκάλοπ.
Μετά από μήνυση, ο Β.Μ. κάθισε σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου και με ομόφωνη απόφαση της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε δωδεκάμηνη φυλάκιση για δυσφήμιση δια του Τύπου, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα που χαρακτήρισε το κρινόμενο κείμενο ως κατάπτυστο. Από τους δικαστές απορρίφτηκε και το αίτημά του για αναστολή της ποινής λόγω εντίμου προτέρου βίου, για να αναγκαστεί ο καταδικασθείς στην άσκηση έφεσης.
Λίγη προσοχή και …εγκράτεια δεν θα έβλαπτε!