«Εξαντλείται η υπομονή μας με την Ελλάδα»

Οι πιέσεις προς την Ελλάδα από την Ευρώπη έχει φτάσει σε οριακά σημεία.

Σήμερα, ο ο γενικός συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel am Sonntag, δήλωσε ότι αν και από την Ελλάδα έρχονται συχνά διακηρύξεις καλής θέλησης, ωστόσο τώρα - όπως και πριν - λίγες είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί, δήλωσε....


Έτσι, όπως τονίζει ο κ. Αλτμάιερ, η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει «ότι υπάρχει κάποια στιγμή που και η υπομονή εξαντλείται».Το δεύτερο πακέτο στήριξης θα εγκριθεί μόνον όταν η Αθήνα αποδείξει «απόλυτη σοβαρότητα».

Ακόμη, ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι έναν «επίτροπο λιτότητας» με διευρυμένες αρμοδιότητες και υποχρέωση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ κάνει λόγο για «ανυπολόγιστο οικονομικό και πολιτικό κόστος» από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.«Πρέπει να είναι δυνατό να βοηθήσεις χώρες που δεν προχωρούν με τις δικές τους δυνάμεις. Το πώς θα το ονομάσεις αυτό και τι περιεχόμενο θα του δώσεις, πρέπει να το συζητήσεις με ηρεμία και ησυχία. Βασίζομαι εδώ και σε μια διαδικασία εκμάθησης στην Ελλάδα. Ήδη δεχόμαστε τα πρώτα θετικά μηνύματα. Η Ελλάδα φαίνεται σχεδιάζει έναν δικό της "Επίτροπο λιτότητας" με μεγάλες αρμοδιότητες και εξουσίες και υποχρέωση για αναφορά προς το ΔΝΤ και ΕΚΤ» επισημαίνει.

To CDU είναι το κόμμα που ηγείται η σημερινή Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και κατέχει την πλειοψηφία της κυβερνητικής συμμαχίας στη Γερμανία.