Ομπάμα για πετρέλαιο, μετανάστες

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι, "η κυβέρνησή του θα καταπολεμήσει τις υψηλές τιμές του πετρελαίου" --"φροντίζοντας οι πολυσύχναστοι δρόμοι να αποσυμφορηθούν, δίνοντας πολλές νέες άδειες για πρατήρια καυσίμων (άρα οξύνοντας τον ανταγωνισμό)", χωρίς πάντως να αποκρύψει ότι "ούτε αυτές οι λύσεις δεν επιτρέπουν να πέσει η τιμή του (μαζί κι αυτή της βενζίνης)".
Η κυβέρνηση "πρέπει να αναζητήσει τα εναλλακτικά καύσιμα" για την αυτοκίνηση, τόνισε ο Ομπάμα σε μία ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι(Φλόριντα)--όπως είπε εννοεί "τα προηγμένης μορφής βιο-καύσιμα, το φυσικό αέριο"....


"Δεν πρέπει στο μέλλον να μείνουμε όμηροι των σκαμπανεβασμάτων στην τιμή του πετρελαίου, διεθνώς. Οφείλουμε να αναζητήσουμε τις νέες πηγές της ενέργειας", επέμεινε.
Επίσης ο πρόεδρος Ομπάμα επέκρινε, με σθένος, τους Ρεπουμπλικάνους, επειδή αυτοί "επενδύουν" πολιτικά στα ακριβά στο πρατήριο καύσιμα της αυτοκίνησης.
Αιτιολόγησε την ακριβότερη διεθνώς τιμή του "μαύρου χρυσού" με τις λαϊκές εξεγέρσεις, πέρυσι, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Τόνισε, ακόμα, ότι "η μετανάστευση" θα είναι "ένα δεσπόζον θέμα" στη "2η θητεία του στην προεδρία των Ην. Πολιτειών".
Ο πρόεδρος Ομπάμα, αφού πλειοψήφισε στην πολιτεία της Φλόριντας στις εκλογές του 2008, προγραμματίζει άλλες τρείς ομιλίες στο Μαϊάμι, ώστε να συγκεντρώσει χρηματικά εμβάσματα, υπέρ της εκστρατείας του ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις αρχές Νοεμβρίου.