Ο αδύναμος και ενδοτικός ερεθίζει τους σαδιστές

 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Οι αιτίες για τις συνεχείς και ως ένα βαθμό παράλογες απαιτήσεις της Τρόϊκα, που αγγίζουν τα όρια του σαδισμού, θα πρέπει να αναζητηθούν σ’ αυτό που λένε οι ψυχολόγοι. Πως δηλαδή ο αδύναμος και ενδοτικός άνθρωπος προκαλεί τους σαδιστές. Τους εξερεθίζει για περισσότερη άσκηση σαδιστικής βίας. Την εμπειρία αυτή την είχαν κάνει μαζικά οι Εβραίοι κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κυριαρχίας στην Ευρώπη, που πήγαν σαν αμνοί προς σφαγή, πιστεύοντας πως έτσι θα κερδίσουν τον οίκτο του.....
δυνάστη προς τον υποταγμένο και πιθανόν τη σωτηρία τους.
Δεν γνώριζαν, ότι αυτό που ενδιέφερε πρωτίστως τους Ναζί βασανιστές τους, ήταν η ωμή, η αναιτιολόγητη και διαστροφική ηδονή του δήμιου-θύτη-κυνηγού απέναντι στο παγιδευμένο θύμα του.
Δεν γνώριζαν πως η επιθυμία για ναρκισσιστική παντοδυναμία είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης (ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που βασανίζει και σκοτώνει για την «πλάκα του» και όχι για να αμυνθεί ή να φάει) και  πως αυτή η επιθυμία φωλιάζει στα βάθη των ψυχών των περισσοτέρων ανθρώπων.
Δεν γνώριζαν (το έμαθαν εκ των υστέρων), πως με τον καιρό, αναπτύσσεται μια ολέθρια σαδομαζοχιστική σχέση ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα, που επαυξάνει τη ηδονή.
Οι βασανιστές τους πάλι, μέσα στην έπαρση της παντοδυναμίας τους, δεν γνώριζαν πως «οι σημερινοί δυνάστες ενδέχεται να γίνουν τα αυριανά σφάγια», γιατί δεν είχαν μελετήσει σωστά την ανθρώπινη ιστορία.
Αυτή τη σχέση σαδομαζοχισμού βιώνουμε τον τελευταίο καιρό κι εμείς σαν λαός, αφού πειστήκαμε, προσωρινά, απ’ τους ντόπιους δυνάστες μας, πως το μόνο που επιθυμεί η Τρόϊκα, είναι το καλό μας και μόνο το καλό μας.
Αγνοούν τα λόγια του ποιητή:
«ΗΡΘΑΝ ντυμένοι "φίλοι" αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους. Έφεραν το Σοφό, τον Οικιστή και το Γεωμέτρη, Βίβλους γραμμάτων και αριθμών, την πάσα Υποταγή και Δύναμη, το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας. Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους. θεσπίζοντας τα καλά και συμφέροντα, στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας. Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους».
Αγνοούν, πως η υπομονή και η καρτερικότητα δεν είναι μόνο αρετές των υπερβόρειων.
Αγνοούν πως ο λαός μας άντεξε Ιουδαιοχριστιανικούς διωγμούς δώδεκα αιώνων, όπου απαγορευόταν ακόμα κι αυτή η δήλωση ότι είμαστε Ελληνες, δηλαδή απόγονοι εθνικών–ειδωλολατρών, πνευματικών παιδιών του θεού της χαράς και της διασκέδασης, Διόνυσου.
Αγνοούν, ότι,  η οργή που γεννιέται μέσα στην αθλιότητα εκείνων που έχουν νιώσει την εξάρτηση στο σώμα και στο πνεύμα τους, θα ξεσπάσει αμείλικτη, μόλις της δοθεί η ευκαιρία και τότε αλίμονό τους.



Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.