Παπουτσής" Μαζί με τον Γιώργο ......υποδεχόμαστε τους άλλους στο ΠαΣοΚ"

Με τη... Σαρακοστή παρομοιάζει την υποψηφιότητά του, με την οποία άλλαξε το σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από την εκλογή νέου προέδρου, ο Χρήστος Παπουτσής. «Ξεκινάει με την Καθαρή Δευτέρα και ολοκληρώνεται με την Ανάσταση», λέει, στοχεύοντας στην προεδρία. «Απαντώντας» άλλωστε σε όσους σπεύδουν να μιλήσουν για καταγραφή δυνάμεων στο εσωτερικό του......
κόμματος, σημειώνει πως «όταν ξεκινάς μία μάχη, την ξεκινάς για να την κερδίσεις», τονίζοντας ακόμα ότι οι δικές του μάχες διαχρονικά ήταν υπέρ της ενότητας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπουτσής απέστειλε χθες επιστολή παραίτησης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον πρωθυπουργό, τον οποίο είχε πάντως «προϊδεάσει» για τις προθέσεις του από καιρό. Και ενώ η είδηση της υποψηφιότητάς του δεν αιφνιδίασε σχεδόν κανέναν, αφού όλες οι τελευταίες παρεμβάσεις του υποψίαζαν προς αυτή την κατεύθυνση, ο χρόνος που επέλεξε εξέπληξε πολλούς.


Ο ίδιος πάντως, σε συζητήσεις με συνομιλητές του, εκτιμά ότι ολοκλήρωσε ό, τι είχε να κάνει στο υπουργείο του, αφού, όπως εξηγεί και στην επιστολή του θεώρησε ως υποχρέωσή του να παραμείνει στη θέση του ως την ολοκλήρωση των κρίσιμων αποφάσεων για τη δανειακή σύμβαση και το PSI, αναφερόμενος πάντως και στις κατά καιρούς «επιφυλάξεις» του.


Για την υποψηφιότητά του όμως, ο κ. Παπουτσής ενημέρωσε προχθές και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία τους από το Λονδίνο όπου βρισκόταν ο τελευταίος. Σε εκείνους πάντως, που μιλούν για «υποψηφιότητα του Γιώργου», μια και εκ των πραγμάτων ο κ. Παπουτσής θα εκφράσει μάλλον την «αριστερή» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, θυμίζει με νόημα ότι εκείνος συμπορεύθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου επί δεκαετίες, με αποτέλεσμα να «υποδέχονται» μαζί τους άλλους στην πορεία... Οποιαδήποτε κρυφή «συμφωνία» ή έστω «υπόδειξη» του προέδρου, διαψεύδουν από πριν στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, θυμίζοντας και την πρόσφατη δήλωσή του ότι κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματός του ...

Σε κάθε περίπτωση, μετά την υποψηφιότητα του κ. Παπουτσή, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (αλλά και με συναδέλφους του που ετέθησαν προσφάτως εκτός της «πράσινης» ΚΟ, παρότι οι περισσότεροι έχουν χαράξει πια τη δική τους πορεία) το τοπίο στο κόμμα αλλάζει.

Οι υποψηφιότητες τώρα είναι τουλάχιστον δύο -παρά το γεγονός ότι αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν έχει «επισήμως» κατατεθεί ακόμα- μια και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμως επιμένει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε που εκδήλωσε τη δική του σχετική πρόταση, με τις πληροφορίες όμως να επιμένουν ότι θα αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής. Έτσι, εκ των ων ουκ άνευ θεωρείται πια το στήσιμο κάλπης, εφόσον τουλάχιστον το επιτρέψουν τα οικονομικά του κόμματος, μια και τα ταμεία παραμένουν άδεια. Εκτός απροόπτου, λοιπόν, η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει στις 18 Μαρτίου. Νωρίτερα, θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης στις 9-10 Μαρτίου και η συνεδρίαση με το κλείσιμό της του Εθνικού Συμβουλίου για την επίσημη πια κατάθεση των υποψηφιοτήτων.


Εντωμεταξύ, κύκλο συναντήσεων με τους «κορυφαίους» του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ σήμερα θα δει τον Κώστα Σκανδαλίδη. Με τον υπουργό Υγείας πάντως, φέρονται να έκαναν μία «επισκόπηση» των πάντων, επικεντρώνοντας στην επικείμενη Συνδιάσκεψη, την εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, το πώς θα κινηθούν από δω και πέρα, αλλά και τις εθνικές εκλογές, για τις οποίες σε συνέντευξή του το Σάββατο ο Δημήτρης Ρέππας έχει προβλέψει ότι θα πραγματοποιηθούν σε χρόνο μεταξύ της 29ης Απριλίου και της 13ης Μαΐου.