Μ. Δαμανάκη: Μόνο με μεταρρυθμίσεις θα παραμείνουμε στο ευρώ

Την πεποίθησή της ότι το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ εξαρτάται από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνηση με την Ε.Ε εκφράζει η επίτροπος Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη.

Σε συνέντευξη της στο Dow Jones Newswires επισημαίνει ότι «εάν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία της οικονομίας και την οργάνωση του κράτους πραγματοποιηθούν με επιτυχία...
, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλουμε για την ικανότητα της Ελλάδα όχι μόνο να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ αλλά και να διαπρέψει, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν».

Πάντως, προειδοποιεί ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της κρίσης.
«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα οδηγήσει σε επίλυση της κρίσης. Θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η εναλλακτική της άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν χειρότερη» αναφέρει.

Αναφορικά με τις απαιτήσεις της τρόικας, η κ. Δαμανάνη τονίζει ότι οι συνέπειες είναι πιο βαριές για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. «Οι περικοπές είναι ακόμα πιο επώδυνες για τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, όπως οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι και οι άνεργοι. Υπό αυτή την έννοια, είναι άδικες καθώς η κρίση δεν οφείλεται στους ανθρώπους αυτούς» σημειώνει.

Εξάλλου, απορρίπτει την πρόταση του διορισμού δημοσιονομικού επιτόπου στην Ελλάδα.