Η Βουλή καλεί τον Κούβελο!

Γραπτές εξηγήσεις έχει κληθεί να δώσει εντός 20 ημερών ενώπιον της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της βουλής, ο Ισίδωρος Κούβελος, όπως ανάφερε συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργήρης.

Στόχος της επιτροπής είναι να εξακριβωθεί αν το συγκεκριμένο έμβασμα έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου, όπως οφείλεται για κινήσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2011...
, καθώς όπως είπε ο κ. Αργύρης "Στο πόθεν έσχες ο κ. Κούβελος έχει μεγάλο μετοχολόγιο, με πολλές συναλλαγές και είναι δύσκολο να ελεγχθεί".

Σημειώνεται πάντως ότι υπάρχουν δύο διαφορές σε σχέση με όσα είχε αναφέρει αρχικά ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης. Πρώτον η ημερομηνία συναλλαγής δεν είναι ο Μάιος του 2011, αλλά η 4η Μαρτίου του 2011 και δεύτερον ότι το ποσό το οποίο μετέφερε ο Ισίδωρος Κούβελος δεν ήταν 1 εκατ. ευρώ, αλλά 1 εκατ. δολλάρία.

Τέλος, ο κ. Αργύρης άφησε αιχμές κατά του κ. Νικολούδη, ερωτηθείς αν θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις: «Ο κ. Νικολούδης έχει πολιτικούς προισταμένους να τον ελέγξουν, δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής μας», είπε.