Ατυχήσατε κύριε Χατζημαρκάκη...

 Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Ότι η διεθνής εικόνα της Ελλάδας είναι η χειρότερη ίσως από συστάσεως Ελληνικού κράτους, μάλλον είναι γνωστό σε όλους. Ότι θα μπορούσε η εικόνα αυτή να αλλάξει προς το θετικότερο αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε και την διεθνή ονομασία της χώρας σε «Hellas» δεν το είχα σκεφτεί. Το σκέφτηκε όμως ο Ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης και το πρότεινε σε συνέντευξη του στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Bild».

Τι σκέφτηκα εγώ τώρα, μόλις την άκουσα; Κατ αρχήν, στο κομμάτι της ουσίας της, ότι οι χώρες δεν είναι εταιρίες που όταν.......
πάνε κατά διαβόλου, αλλάζουν όνομα μπας και οι πελάτες που έχασαν, αποφασίσουν να τις ξαναεμπιστευθούν. Αφήστε που ακόμα και τότε που οι εταιρίες αλλάζουν όνομα, προηγουμένως έχουν αλλάξει όλες τις δομές τους, τα προϊόντα τους, την διοίκηση τους ...

Σκέφτηκα ακόμα πώς αν η πρόταση γινόταν από κάποιο Γερμανό ακραία νεοφιλελεύθερο χωρίς καμία σχέση με την Ελλάδα, ενδεχομένως να την άκουγα όπως και κάποιες άλλες σαν κι αυτή για τον επίτροπο, ή για την πώληση νησιών ή και αρχαιολογικών χώρων μας. Όταν όμως την διατυπώνει ένας άνθρωπος ο οποίος λέει ότι νιώθει και Έλληνας, κι έχει δείξει στο παρελθόν πώς νοιάζεται για την Ελλάδα , τότε ομολογώ ότι μου προκαλεί μεγάλη ενόχληση.

Και είναι δυο φορές κρίμα γι αυτόν, γιατί στην ίδια συνέντευξη στη «Bild» ο ευρωβουλευτής λέει πολλά και σημαντικά για την Ελλάδα του 2012 όπως ότι κινδυνεύει από πόλεμο μεταξύ φτωχών.

Κύριε Χατζημαρκάκη ατυχήσατε νομίζω... Για να μην πω