Ελληνικός Κυβερνητικός Παραλογισμός.

 Γράφει ο Θ. Χ.

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου για να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται στην χώρα και στη βουλή για να μην πτωχεύσουμε αλλά και για να μείνουμε  στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.
Έχουμε δανειστεί πολλά χρήματα αλλά δεν ξέρουμε ακόμα που πήγαν, οι φήμες (δεν μας έχουν δώσει καμιά λίστα εξόδων ) λένε ότι πληρώναμε  τους ΔΥ  τα πήραν και κάποιοι φίλοι τους για......
δημόσια έργα και στρατιωτικούς εξοπλισμούς, στην πραγματικότητα όμως δεν ξέρουμε τίποτα. Τα δύο όμως μεγάλα κόμματα δια ψήφου την 26 Μαΐου 2011απέρριψαν τον έλεγχο του χρέους.
Οι τροικανοί μας ζητάνε σήμερα:
1.       Εγκατάσταση τοποτηρητή λες και είμαστε προτεκτοράτο.
2.       Άμεσο έλεγχο από τους τροικανούς  σε όλο το Δημόσιο τομέα.
3.       Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, με προφανές αποτέλεσμα κατάρρευση της αγοράς.
4.       Μειώσεις στους μισθούς και συντάξεις.
5.       Περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις.
6.       Μειώσεις στις δαπάνες της εκπαίδευσης.
7.       Μειώσεις στις δαπάνες  της υγείας.
8.       Μειώσεις στις δαπάνες των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.
9.        Απολύσεις  σε 150.000 δημόσιους υπαλλήλους και συνολική ανεργία περίπου στο +25%( χωρίς να ξέρουμε ακόμα αν περιλαμβάνονται δάσκαλοι, στρατιωτικοί , γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό).
10.   Παραχώρηση των κρατικών εσόδων (έσοδα από εφορίες, μουσεία…), με προφανές αποτέλεσμα για το όποιο χρέος προς την εφορία η ιδιωτική εταιρεία που θα έχει αναλάβει την είσπραξη θα προχωρά σε κατασχέσεις.
11.   Εκχώρηση των εσόδων από τον ορυκτό πλούτο των κοιτασμάτων που βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια, με προφανές αποτέλεσμα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, πετρελαίου, χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων περνάνε άμεσα σε ξένους.
12.   Πώληση των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΣΕΥΑΘ…), με προφανές αποτέλεσμα την αύξηση των τιμολογίων.
13.   Πώληση των ακινήτων του δημοσίου ακόμα και των κτηρίων που στεγάζονται τα Υπουργεία και το Πεντάγωνο σε εταιρείες και μετά το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει ενοίκιο.
14.  Εκχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε λιμάνια, αεροδρόμια και στρατηγικές υποδομές (δίκτυα ρεύματος και νερού).
15.  Παραχώρηση ακόμα και δασικών εκτάσεων και αιγιαλών με συνοπτικές διαδικασίες για την δημιουργία τουριστικών υποδομών.
16.  Παραχώρηση της ηλεκτρικής ενέργειας από το φωτοβολταϊκό σύστημα Helios στους δανειστές όπου αυτοί θα αποφασίζουν το κόστος της κιλοβατώρας με την οποία θα τους αποπληρώνουμε, αλλά εμείς θα είμαστε και υποχρεωμένοι να αγοράζουμε από αυτούς τα panel για τα οποία δεν υπάρχει μέριμνα κατασκευής στην Ελλάδα.
17.  Υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο το οποίο είναι υπέρ του δανειστή και εκδίκαση των υποθέσεων σε ξένα δικαστήρια.
18.  Δανεισμός μόνο από την τρόικα (πείτε μου πως μπορείς να ξοφλήσεις τον δανειστή σου όταν δανείζεσαι μόνο από αυτόν με συνεχώς μεγαλύτερα επιτόκια)

Μας δίνουν νέο δάνειο 145 περίπου δις αλλά δεν ξέρουμε ακόμα το PSI(κούρεμα) τι θα αποφέρει σε συνολικό υποτιθέμενο κέρδος και αυτό γιατί μέχρι σήμερα ακούμε μόνο ποσοστά αλλά δεν ξέρουμε σε πόσα δις θα γίνει το κούρεμα αλλά και σε πόσα χρόνια θα αποπληρωθεί και με τι τόκους. Με το νέο δάνειο ξεπερνάμε πάλι το χρέος που είχαμε παρόλο το κούρεμα και είμαστε στο +120 του ΑΕΠ.
Απαιτούν ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με φρέσκο χρήμα από τα 145 δις αλλά και να παραμείνουν στα χέρια των ιδιωτών (Λάτση, Σάλα κλπ).
Ομολογούν ότι κερδοσκοπούν η μεν ΕΚΤ έχει αγοράσει φτηνά Ελληνικά ομόλογα από την παράλληλη αγορά αλλά θέλει να τα πληρωθεί στην ονομαστική τους αξία, η δε κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σοϊμπλε έχουν στο παρελθόν δηλώσει ότι η Γερμανική οικονομία κερδίζει δισεκατομμύρια από την Ελληνική κρίση γιατί δανείζεται με λιγότερο από 1% και μας δανείζει με 5%.
Πουθενά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα μας χρεοκοπήσουν την επομένη ημέρα μετά την υπογραφή.
Πουθενά δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την παραμονή μας στην ΕΕ και την ευρωζώνη αλλά δεν υπάρχει και νομικό πλαίσιο που να μπορεί να μας αποβάλλει ακόμα και αν θέλουν να μας διώξουν ή εμείς να αποχωρήσουμε (τότε γιατί δεχόμαστε να μας τρομοκρατούν οι διάφοροι επιτήδειοι).
Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για πραγματικά νέες επενδύσεις που θα ρίξουν φρέσκο χρήμα στην αγορά και θα μειώσουν την ανεργία, δηλαδή θα πετάξουν στον δρόμο άλλους 150.000 ανθρώπους αλλά δεν θα υπάρχουν και δουλειές για να απορροφηθούν, συγχρόνως δε δεν θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί κανείς.
Δηλαδή σε γενικές γραμμές απαιτούν την πλήρη διάλυση της χώρας σε όλους τους τομείς, το άμεσο ξεπούλημα σε αυτούς όλης της κρατικής περιουσίας αλλά εμμέσως και της ιδιωτικής και έχουν το θράσος να μας λένε ότι έτσι θα μας βοηθήσουν και θα σώσουν την χώρα από την καταστροφή της χρεοκοπίας.
Αυτό δεν ονομάζεται βοήθεια, αυτό ονομάζεται ληστεία, αγυρτεία, τοκογλυφία, εξαναγκασμός σε πορνεία.
Και παρόλα αυτά ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης κάθονται στο ίδιο τραπέζι και το συζητάνε και φυσικά ο πολιτικός άρχων ( Παπούλιας) καμαρώνει για την Δημοκρατία που υπηρετεί.

Τελικά τι κάνουμε εμείς οι πολίτες για την σωτηρία μας όταν αφήνουμε τον κάθε πουλημένο και ανίκανο να μας ξεπουλάει για κρυφά συμφέροντα;
Η πλατεία Συντάγματος δεν έχει τυχαίο όνομα εκεί ο λαός με αρχηγό τον Δημήτριο Καλλέργη απαίτησε Σύνταγμα από τον Όθωνα, εκεί πρέπει και εμείς να απαιτήσουμε και να κερδίσουμε ξανά την Ελλάδα και να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να λεγόμαστε και να είμαστε Έλληνες.
Οι ώρες και οι ημέρες ελευθερίας τελειώνουν πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Θ.Χ


Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.