Ο Βγενόπουλος βάζει από 2 έως 15 εκατ. ευρώ

Επιστολή στο ΔΣ του ΠΑΟ έστειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος με την οποία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να βάλει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμύρια ευρώ, το ποσοστό που του αναλογεί στο 11% και είναι 1,9 εκατ. ευρώ εφόσον η τιμή είναι 0,33 ευρώ ανά μετοχή.

Η δεύτερη πρόταση είναι να καλύψει εξ ολοκλήρου την αύξηση μ/κ των 15 εκ. ευρώ με τη συνδρομή και άλλων Παναθηναϊκών εφόσον ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναλάβει τις ευθύνες τις ΓΗΠΕΛ...


Από την πλευρά του ο Τζίγγερ στις 26/9/2011 είχε εκδώσει ανακοίνωση με υστερόγραφο προς τον Βγενόπουλο –«ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα», ενώ αναλάμβανε τις υποχρεώσεις προς τη ΓΗΠΕΛ.

Αναλυτικά η επιστολή του Βγενόπουλου στον Γόντικα: «Aγαπητέ Δημήτρη, οι θέσεις μου είναι ήδη γνωστές προφορικά, αλλά στις επαναλαμβάνω και γραπτώς: Πρώτον, είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ που θα αποφασιστεί με τιμή εκδόσεως 0,33 ευρώ ανά μετοχή αναλογικά με το ποσοστό μου ή, δεύτερον, σε περίπτωση όπου ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης αναλάβει πλήρως τις νομικές και οικονομικές ευθύνες της ΓΗΠΕΛ, είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω με μεγαλύτερο ποσόν και να ηγηθώ της προσπάθειας κάλυψης των 15 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή επωνύμων και μη Παναθηναϊκών. Στα πλαίσια αυτά και εφόσον οι όροι μου γίνουν αποδεκτοί, είμαι έτοιμος να προκαταβάλω άμεσα στην ΠΑΕ το ποσόν που θα απαιτηθεί προκειμένου να μη χαθεί η τρέχουσα μεταγραφική περιόδος. Και για να μη θεωρηθεί εμπόδιο αυτή η πρότασή μου στους ανώνυμους "επενδυτές", που ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό, δέχομαι εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη να έχει προτεραιότητα και απλώς να μου επιστρέψουν την προκαταβολή ατόκως. Με την ευκαιρία εκφράζω συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή και όλο το Διοικητικό σας Συμβούλιο για την προσπάθεια που καταβάλετε. Εύχομαι καλή συνέχεια».

Επιστολή του Δήμου Αθηναίων προς την ΠΑΕ διαβάστηκε στο Δ.Σ. Η ηγεσία του Δήμου θέλει να ξέρει γι' αυτό στην επιστολή ρωτάει τον Παναθηναϊκό «αν προτίθεται να προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό». Τα μέλη του Δ.Σ. δεν μπορούσαν να πάρουν απόφαση. Για να μην έχουν, λοιπόν, τις νομικές ευθύνες, πέταξαν το μπαλάκι στους μετόχους. «Αυτό πρέπει να το αποφασίσουν οι μέτοχοι στη Γ.Σ. της 9ης Μαρτίου, όχι εμείς», τονίστηκε. Αυτό επισήμανε και ο Γόντικας και επειδή λύση με τη ΓΗΠΕΛ δεν φαίνεται άμεσα, αλλά και γιατί ο Βαρδινογιάννης δεν ασχολείται, μην αποκλείσετε σύντομα να πουν «όχι» στο πρότζεκτ. Ο Βγενόπουλος, άλλωστε εξετάζει εδώ και καιρό την περιοχή γύρω από το ΟΑΚΑ.