Η Μπάρτσα νίκησε και πάλι την Ρεάλ. Βίντεο

Η Μπαρτσελόνα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 11', ανέτρεψε το σκορ με τα γκολ των Πουγιόλ(49') και Αμπιντάλ (77'), όπως είχε κάνει και στον αγώνα πρωταθλήματος και έφυγε νικήτρια από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στο el clasico, αποκτώντας σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Copa del Rey ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου στο «Καμπ Νου».
Ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέταξε τους Μαδριλένους με ενισχυμένο κέντρο, χρησιμοποιώντας τον Πέπε ως αμυντικό χαφ, δίπλα στους Λασανά Ντιαρά και Τσάμπι Αλόνσο, ενώ έκανε την έκπληξη με την χρησιμοποίηση του Χαμίτ Άλντιντοπ σε......
ρόλο δεξιού μπακ. Σκοπός του Πορτογάλου τεχνικού ήταν να δώσει την κατοχή της μπάλας στους «μπλαουγκράνα» και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αυτή η τακτική του 49χρονου προπονητή απέδωσε στο 11ο λεπτό, όταν σε μία αντεπίθεση, ο Καρίμ Μπενζεμά έδωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πορτογάλος νίκησε με δυνατό σουτ τον Πίντο, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε, μια και η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του.
Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που φάνηκαν επιθετικά οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στη συνέχεια περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να διαφυλάξουν το προβάδισμα. Οι Καταλανοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν δοκάρι στο 16' με την κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες, μετά από υπέροχη πάσα του Σεσκ Φάμπρεγκας στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ενώ ο Αντρές Ινιέστα στο 29' αστόχησε σε τετ α τετ με τον Ίκιερ Κασίγιας από πλάγια θέση, ύστερα από όμορφο συνδυασμό των πρωταθλητών Ισπανίας.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 49ο λεπτό. Ο Τσάβι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κάρλες Πουγιόλ αφύλακτος μέσα από την περιοχή, έκανε με κεφαλιά το 1-1. Οι «μερένχες» μπορούσαν να πετύχουν το 2-1 στο 58', όμως η κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Πίντο, μετά από την σέντρα από τα δεξιά του Χαμίτ Άλντιντοπ. Στο 69' η Μπαρτσελόνα έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει την ανατροπή, με τον Τσάβι να εκτελεί φάουλ και τον Σέρχιο Μπουσκέτς να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας. Το γκολ που έδωσε την πολύτιμη νίκη στην Μπαρτσελόνα ήρθε στο 77' όταν ο Λίονελ Μέσι έκανε την μπαλιά και ο «ξεχασμένος» από την άμυνα της Ρεάλ, Ερίκ Αμπιντάλ, πλάσαρε τον Κασίγιας για το τελικό 1-2.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εορτάζων (σ.σ. έκλεισε τα 41) Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», μια και μετρά πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Άλντιντοπ, Καρβάλιο, Ράμος, Κοεντράο, Πέπε(80' Γκρανέρο), Ντιαρά (66' Οζίλ), Τσάμπι Αλόνσο, Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαίν(66' Καγιεχόν).
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπούσκετς, Τσάβι(86' Τιάγκο), Φάμπρεγκας(88' Κουένκα), Ινιέστα, Μέσι, Σάντσες(82' Αντριάνο).