Ανδρουλάκης:Να τα βρουν ο Βαγγέλης με τον Ανδρέα

Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι ο πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ζητάει δημόσια να υπάρξει συμφωνία Βενιζέλου -Λοβέρδου για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Με τη φράση «δεν αντέχει η κοινωνία μια σύγκρουση κορυφής αυτή τη στιγμή», προκρίνει το μοντέλο Μπλερ -Μπράουν. Αν και δεν αναφέρει ρητώς ποιος εκ των δυο πρέπει να έχει το προβάδισμα, από τον τρόπο που αναπτύσσει τη σκέψη του και εκφέρει τη σειρά των ονομάτων φαίνεται ότι εννοεί όπου Μπλερ τον Βενιζέλο και όπου Μπράουν τον Λοβέρδο.
Θυμίζουμε ότι στη Βρετανία οι δυο άνδρες είχαν συμφωνήσει ότι θα έχει τοπροβάδισμα ο Τόνι Μπλερ και ............
κάποια στιγμή θα τον διαδεχθεί ο Γκόρντον Μπράουν. Όπως και, τελικά, έγινε.
Στη συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM (στον Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο), ο Μίμης Ανδρουλάκης ζητάει, επίσης, να υπάρξει αξιοπρεπής αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου. Διαβάστε τι είπε:
«Δεν μπορείς να τον ταπεινώνεις τον Παπανδρέου. Να του φορτώσεις τα πάντα στην πλάτη. Δεν αντέχω, ας πούμε, μια αναμέτρηση κορυφής Βενιζέλου –Λοβέρδου. Πρέπει να συνεννοηθούν. Αντιπροσωπεύουν ένα κοινό κόσμο. Υπάρχει μια προϊστορία. Για όλους υπάρχει μέλλον. Εδώ πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία Μπλέρ – Μπράουν. Δεν βγαίνει μια σύγκρουση κορυφής αυτή τη στιγμή. Δεν το αντέχει η κοινωνία».