Γ. Παπανδρέου : Κάναμε την καλύτερη διαπραγμάτευση

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στο γεγονός της αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας χάρης τους χειρισμούς που έχουν γίνει και συνεχίζονται υπό την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Χαρακτηριστικά ανέφερε : «Θέλω να συγκρατήσετε έξι σημεία για την επόμενη περίοδο. Κανονικά, θα έπρεπε να τελειώσουμε ως χώρα από το Μάιο του 2010, στις 19 Μαΐου. Δεν ζήσαμε τη χρεοκοπία κι εύχομαι να μην τη ζήσουμε ποτέ. Είναι ένα θρίλερ που καθημερινά διαχειριζόμαστε και διαχειρίζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου που στηρίζουμε. Κανείς να μην παριστάνει ότι το αγνοεί, κατ’ επάγγελμα ή όψιμος αντιμνημονιακός».

Φυσικά συμπλήρωσε πως η μάχη επιβίωσης συνεχίζεται...
«Ό, τι κι αν προτείνουν κάποιοι, το είπαμε πρώτοι. Μόνο ένα πράγμα δεν είχαμε διανοηθεί. Ότι θα δίναμε μάχη απέναντι στις αγορές. Όποιος ισχυρίζεται ότι θα έκανε καλύτερη διαπραγμάτευση από αυτήν που κάναμε εμείς, απλώς κοροϊδεύει τον κόσμο. Όσοι αναθεμάτιζαν αυτήν την πολιτική, τώρα την υπογράφουν» επεσήμανε αναφερόμενος στο μεγαλύτερο μέχρι τώρα επίτευγμα της κυβέρνησής του.

Συμπλήρωσε επίσης πως όποιος κι αν κυβερνήσει, είναι υποχρεωμένος να το κάνει στο πλαίσιο που ο ίδιος χάραξε, ιδιαίτερα στα δημοσιονομικά. «Όποιος λέει κάτι άλλο, κοροϊδεύει τον κόσμο».