ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ο δήμαρχος δε ντρέπεται;

  Γράφει ο Κώστας  Μπακατσής

Απρίλης 2011! Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος  από κανάλι σε κανάλι κι από εφημερίδα σε εφημερίδα, με ημερίδες , παρουσιάσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα Gessika, κόμπαζε με περισσή υπερηφάνεια πως κατάφερε να πάρει τη χρήση του πρώην Στρατοπέδου Π. Μελά για 30 χρόνια!
Έκρυβε επιμελώς όμως τους όρους της ντροπιαστικής συμφωνίας που έκανε με τον τότε Υπουργό Άμυνας, τον πολιτικό του αυτοκόλλητο, κ. Βενιζέλο:
 Ο Δήμος ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ να παραχωρήσει στο..........
Στρατό οικοδομήσιμη έκταση 30 στρεμμάτων για κατοικίες αξιωματικών! Παραβιάζοντας το Ν. 3883 το Σεπτέμβρη    του 2010 (όταν Δήμαρχος ήταν ο Σάββας Σερασίδης) ο οποίος αναφέρει πως                      ‘η παραχώρηση της χρήσης μπορεί να γίνεται χωρίς αντάλλαγμα’.
Όταν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δηλαδή το 75% των δημοτών, περιβαλλοντικοί , πολιτιστικοί σύλλογοι και δημότες , επισήμαιναν πως δεν είναι συμφωνία σε όφελος αλλά σε βάρος του Δήμου κατέφευγε στα μόνα πολιτικά επιχειρήματα, παντός καιρού: ‘δεν έχετε ιδέες ούτε απόψεις ούτε θέσεις, είστε αγράμματοι κι επικίνδυνοι’,‘Δεν δικαιούστε να μιλάτε , εγώ είμαι ο Δήμαρχος’!
1η Δεκέμβρη 2011 οι στρατηγοί, με τους οποίους είναι σε Μυστικές διαβουλεύσεις   ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, στέλνουν επιστολή, την οποία ΚΡΥΒΕΙ από τους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ακόμη και τους δικούς του! Σ΄αυτή ‘σηκώνουν κεφάλι’ όπως λέει, και ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ , εκτός αν τους δοθούν 30 στρέμματα  μέσα στο πρώην Στρατόπεδο!
Τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ συμφέροντα και οι συμφωνίες σε διαδρόμους και κλειστές αίθουσες μακριά και έξω από τα συμφέροντα των κατοίκων και της πόλης οδήγησαν την απόδοση του πρώην Στρατοπέδου Π. Μελά στο τέλμα! Ακύρωσαν την επίτευξη του στόχου τόσων χρόνων η οποία πήρε το δρόμο της με την ψήφιση του Ν. 3883 το Σεπτέμβρη του 2010, όταν ο ίδιος ήταν στην αντιπολίτευση  και στηλίτευε με περισσό θράσος και εγκαλούσε την τότε διοίκηση και τους κατοίκους , που έκαναν χρήση του χώρου με πολυποίκιλες δράσεις και δραστηριότητες, αψηφώντας τις μηνύσεις ,τις συλλήψεις και τις απειλές για έφοδο των ΜΑΤ.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Π.Μελά έχουν ακόμη μία και μοναδική ευκαιρία να εξιλεωθούν και να σώσουν την κατάσταση:
ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ  της 19-4-2010 του Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρούπολης και να απαιτήσουν από τους Στρατηγούς την ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ των διατάξεων του Ν.3883, εδώ και τώρα!
Σε κάθε άλλη περίπτωση ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της τωρινής, ελέω εκλογικού νόμου, πλειοψηφίας θα είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ στους Κατοίκους ολόκληρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος , οι οποίοι περιμένουν να τους δοθεί πίσω η ανάσα τους και ακόμη η ευκαιρία να βρουν δουλειά μέσα από τις ήπιες δράσεις και δραστηριότητες σε ένα ΧΩΡΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ υψηλής αισθητικής και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης , ενός ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ!

Τα δυο πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ του Δήμου Παύλου Μελά είναι η τελευταία ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Η ΕΥΛΟΓΙΑ που θα απαλύνει τα  σωρευμένα περιβαλλοντικά προβλήματα του Δήμου και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνταχθούν με τη θέληση  και το πολύχρονο αγώνα των κατοίκων κι όχι με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα!


Κώστας Μπακατσής