«Δεν μπορούμε να περιμένουμε πάρα πολύ. Είμαστε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα»

Κραυγή αγωνίας για την οικονομική κατάσταση εξέφρασαν στελέχη επιχειρήσεων στο φόρουμ του Νταβός ζητώντας από τους ηγέτες της Ευρωζώνης για να αναλάβουν άμεσα δράση για την ελληνική κρίση.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε πάρα πολύ. Είμαστε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα!», δήλωσε από το φόρουμ του Νταβός ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch/Shell.

Την ώρα, που οι κυβερνήσεις, οι επενδυτές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι διχασμένοι για το πώς θα αναδιαρθρώσουν το χρέος της Ελλάδας...
, «λιγότερο από δύο μήνες πριν από μια πιθανή χρεοκοπία», όπως αναφέρει το Bloomberg, τα μηνύματα αποστέλλονται μαζικά: «Υπάρχουν πολλά ακόμη, που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο συνιδρυτής του Carlyle Group.

«Η φετινή χρονιά είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λήψη αποφάσεων», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΑΟ Sberbank, που είναι η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, και πρόσθεσε: «Θα ήταν σημαντικά πιο λογικό για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Για τη χώρα, θα σήμαινε μια βαθμιαία επιτάχυνση της οικονομίας της, αποκαθιστώντας την ανταγωνιστικότητά της».

Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες στο φόρουμ εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας.

«Είναι κοινό μυστικό πως οι Η.Π.Α. τα πηγαίνουν καλύτερα», είπε ο Vivek Ranadive, διευθύνων σύμβουλος της Tibco Software, η οποία σχεδιάζει να προσλάβει 500 εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες τη φετινή χρονιά, στον τομέα των πωλήσεων και των υπηρεσιών. «Είναι καλή περίοδος για προσλήψεις», πρόσθεσε.

Τα ποσοστά πληρότητας στα αμερικάνικα ξενοδοχεία της Starwood βρίσκονται πάνω από τα επίπεδα προ κρίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, Matthew Avril.

24h.gr

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας στο πατώντας εδώ.