Η χώρα χρειάζεται επειγόντως στροφή!

Γράφει ο Καφενόβιος


Το θρίλερ συνεχίζεται. Κι απ΄ό,τι φαίνεται δεν έχουμε δει ακόμη τις πιο τρομακτικές σκηνές.

Η συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους είναι αλληλένδετη με τη νέα δανειακή σύμβαση. Τουτέστιν με νέα σκληρά μέτρα. Σκληρότερα από όσα έχουν εφαρμοστεί από τότε που η χώρα βρέθηκε στη μέγγενη του ΔΝΤ. Στο μίξερ του PSI μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουν μπει οι επικουρικές συντάξεις, ο κατώτατος μισθός και τα δώρα, ωστόσο είναι.......
απολύτως βέβαιο ότι στην ατζέντα της Τρόικας και των ντόπιων υποτακτικών της υπάρχουν πολλά περισσότερα και ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.

Η δυστυχία στην οποία μας βύθισε το «παλιό» Μνημόνιο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτή που θα φέρει το καινούργιο.

Ζοφερό το μέλλον που μας περιμένει. Σε οικονομικά ερείπια διάσπαρτα με εκατομμύριο και πλέον «κοινωνικά πτώματα» ανέργων μετατρέπουν την Ελλάδα τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων που φορτώνεται και πρέπει να αποπληρώσει ο δυστυχής ελληνικός λαός, ενώ καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια των ξένων και των ελληνικών τραπεζών.
Απελπισμένοι οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι να κάνουν. Δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν εμπιστεύονται κανέναν, δεν έχουν ελπίδα. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως στροφή! Μια νέα δημοκρατική πορεία κοινωνικής ανασύνταξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.