Η εβδομάδα που θα λύσει το γρίφο στο ΠαΣοΚ?

Στην «παράδοση» που θέλει το φλουρί να πέφτει στον... πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, για να του πάει καλά η χρονιά. Στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, άλλωστε, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με «τείχος» αντιδράσεων, εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να μην ανοίγει και πάλι τα χαρτιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει να δώσει ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα διαδικασιών στο εσωτερικό του κόμματός του, αποσυνδέοντάς το από τις δικές του επιλογές, όπως........
ακριβώς έκανε και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη. Την ίδια ώρα, σκοπεύει να συγκαλέσει εκ νέου το όργανο, στα μέσα του μήνα, όταν θα έχει ο ίδιος αποκτήσει μία πιο καθαρή εικόνα για την κατάσταση στην πολιτική και οικονομική σκηνή της χώρας, ενόψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα. Για τα τέλη Ιανουαρίου προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Παπανδρέου θα επιθυμούσε να μετατεθεί για μετά τις εθνικές εκλογές η σύγκληση του Συνεδρίου του κόμματος και η εκλογή του νέου αρχηγού.

Αν πάντως τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δεν κρίνουν «ικανοποιητική» την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου την Τετάρτη, τουλάχιστον ως προς το «σφιχτό χρονοδιάγραμμα» διεργασιών που αναμένουν, είναι διατεθειμένα να προκαλέσουν «έκρηξη». Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα «συντονίζεται» η καταψήφιση της εισήγησης Παπανδρέου, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, ενώ μέλη του οργάνου εμφανίζονται διατεθειμένα να ζητήσουν την «εφαρμογή» του καταστατικού για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, προκειμένου αυτό να ορίσει την όποια συντεταγμένη πορεία προς το συνέδριο. Την ίδια στιγμή, αρνούνται και να ακούσουν ακόμα για διαρχία, υποπτευόμενοι ότι αργά ή γρήγορα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα την επαναφέρει ως ενδεχόμενο. «Άλλα τα συμφέροντα τα δικά του και άλλα της παράταξης», λέει στο Real.gr ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Παπανδρέου, φοβούμενο ακόμα και διάλυση του κόμματος, μια και η διάσπασή του δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Αντίθετα, για «αυτισμό» και «εκτός τόπου και χρόνου συζήτηση» όσο κρίνεται η επιτυχία του προγράμματος δανεισμού και ανταλλαγής ομολόγων και μαζί το μέλλον της χώρας, μιλούν οι υποστηρικτές του σημερινού προέδρου.