Πόσο συχνά σκεφτόμαστε το sex;

Μύθος φαίνεται πως είναι η εδώ και δεκαετίες θεωρία σύμφωνα με την οποία οι άντρες σκέφτονται το sex κάθε 7 δευτερόλεπτα δηλαδή 8000 φορές την ημέρα....

Η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Οχάιο των ΗΠΑ η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άντρες σκέφτονται το sex κατά μέσο όρο 19 φορές την ημέρα ενώ οι......
γυναίκες κάνουν τέτοιες σκέψεις 10 φορές την ημέρα κατά μέσο όρο.

Η μελέτη έγινε σε δείγμα 163 γυναικών και 120 αντρών ηλικίας από 18 -25 ετών και μέτρησε τις εβδομαδιαίες σκέψεις τους σχετικά με το sex τον ύπνο και το φαγητό.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος του αριθμού των σκέψεων των αντρών για το sex έχει αρκετά μεγάλη μεταβλητότητα καθώς κυμάνθηκε από 1 έως 388 σκέψεις ημερησίως, ενώ οι γυναικείες σκέψεις για το sex κυμάνθηκαν από 1 έως 140 ημερησίως.


Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η πιο φρέσκια θεώρηση των πραγμάτων που απορρέει μετά και την νέα αυτή μελέτη κατατάσσει τις σεξουαλικές σκέψεις σε επίπεδα που πλησιάζουν και άλλες βασικές ανάγκες όπως οι σκέψεις για τον ύπνο και το φαγητό. Τα αποτελέσματα μάλιστα σχετικά με τις σκέψεις για το φαγητό έδειξαν ότι οι άντρες σκέφτονται την τροφή 18 φορές την ημέρα και 11 φορές ημερησίως τον ύπνο. Οι γυναίκες πάλι σκέφτονται το φαγητό 15 φορές την ημέρα και περίπου 8,5 φορές τον ύπνο. Όπως φαίνεται λοιπόν οι άντρες δεν είναι όμηροι των σεξουαλικών τους σκέψεων με το να σκέπτονται συνεχώς την σεξουαλική επαφή αλλά τα νούμερα δείχνουν πως οι σεξουαλικές σκέψεις κυμαίνονται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα που πλησιάζουν τις σκέψεις των βασικών τους αναγκών λένε οι ειδικοί.


Σημειώνουν επίσης ότι το να έχει κανείς συχνές σεξουαλικές σκέψεις καθημερινώς είναι πιο υγιές από το να λίγες η να μην έχει καθόλου, διότι σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανόν να υποκρύπτεται κατάθλιψη.