Ο Ανδρέας στέλνει μήνυμα στον Γιώργο

Μιλώντας στον Real fm 97.8, και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Λοβέρδος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας επί της ουσίας να πάρει θέση για το εάν ο κ. Παπανδρέου μπορεί να διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για καθυστερήσεις στην έναρξη των σχετικών διαδικασιών.

«Αυτό είναι ουσιώδες και με αυτό σχετίζονται όλες οι εξελίξεις στην παράταξη. Θέλω να επιφυλαχθώ. Είναι λιγότερο κακό από το να εκφράσει κάποιος άποψη, από την οποία θα προκύψουν συζητήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά και..........
επανέλαβε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να ξεκινήσουν πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

«Υπάρχει καθυστέρηση, επειδή δεν έχει μιλήσει κανείς από αυτούς που είναι αρμόδιοι για αυτές τις διαδικασίες, δεν γνωρίζω ποια θα είναι η κεντρική εισήγηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και επανέλαβε την άποψή του για ανοιχτές διαδικασίες με κάλπη στη βάση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κινήματος με έναν «αδάπανο, λιτό και βραχύβιο τρόπο χωρίς συγκεντρώσεις».


Ο κ. Λοβέρδος διέψευσε τα σενάρια που κάνουν λόγο για «ρωγμές στην πράσινη τρόικα», σημειώνοντας ότι η ομάδα των «4» (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και Μόσιαλος) θα αποδείξει ότι δουλεύει με συλλογικότητα.


Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ειδικού χρόνου και ειδικού σκοπού» και επανέλαβε ότι συμφωνεί με την άποψη Σαμαρά (σ.σ. δεν κοιμόμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο) για τις εκλογές, τις οποίες τοποθετεί χρονικά κοντά στην Άνοιξη, αφού, όπως είπε, υπάρχει συμφωνία, στην οποία συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ.


Αντί ανασχηματισμού, πρότεινε τη σύσταση δυο κυβερνητικών επιτροπών υπό τον Λουκά Παπαδήμο: Η μία με αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ και η δεύτερη με τη συμμετοχή του κ. Βενιζέλου και όλων των συναρμόδιων υπουργών και με αρμοδιότητα τα θέματα της ανταγωνιστικότητας.


Ο κ. Λοβέρδος με δραματικό τρόπο μίλησε για τα θέματα της
οικονομίας, αλλά και της υγείας τονίζοντας πως το 2012 είναι επί της ουσίας το τελευταίο έτος, από το οποίο η Ελλάδα θα μπορεί να αντλήσει πόρους μέσα από την πάταξη της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς, ενώ χαρακτήρισε τον Ιανουάριο ως τον «πιο καυτό μήνα» για τα θέματα του χαρτοφυλακίου του.