Σήμερα ξεκινούν τα δύσκολα γι ατο ΠαΣοΚ

Με τον Λουκά Παπαδήμο συναντάται στις 12.00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, συνάντηση με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στις 3.00 το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου που αποτελεί και αφετηρία των εσωκομματικών διεργασιών για την επόμενη μέρα στο Κίνημα.

   Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για την 21η Δεκεμβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω των συνεδριάσεων των υπουργικών συμβουλίων, θα πραγματοποιηθεί στις 3 μ.μ. με........ διευρυμένη σύνθεση.
Εκτός των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, θα συμμετάσχουν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, τρία είναι τα ζητήματα γύρω από τα οποία θα επικεντρωθεί η συζήτηση, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων.
«Το πρώτο θέμα είναι η αξιολόγηση, σε βάθος, των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη θα είναι η αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και κυρίως η δική μας ευθύνη, ο δικός μας στόχος να υποστηρίξουμε, με όλους τους τρόπους, με όλα τα μέσα την κυβέρνηση Παπαδήμου για να ολοκληρώσει με θετικό αποτέλεσμα την αποστολή της.
Και το τρίτο ασφαλώς μείζον θέμα είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία ως μια αυτοκριτική αξιολόγηση, από όλους μας, για το πώς προχωρήσαμε, πού πήραμε τις σωστές αποφάσεις, που κάμα λάθη, έως τι κάνουμε την επόμενη περίοδο και ενόψει εκλογών».