όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε ρηγάδες

 Ελλην Φορολογούμενος
Ποιος θυμάται τον κ. Τροχανά;  έφαγε  1,8 δις δρχ περίπου ( είναι και ο ψιλικατζής της ιστορίας )

  
Οι μόνοι που δεν μπορούν να την ξεχάσουν είναι οι ίδιοι οι χιλιάδες μικροεπενδυτές που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, εκείνοι δηλαδή που πίστεψαν στο «concept Τροχανά» και εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους στον όμιλο, αγοράζοντας οι ίδιοι μετοχές και ..........
φροντίζοντας να εγγραφούν και άλλοι (σύστημα πυραμίδας). Στο διάστημα αυτό άλλαξαν πολλά στον όμιλο. Ο Τροχανάς επέλεξε να μείνει στο παρασκήνιο και να μασουλάει γρούτσου- γρούτσου τις οικονομίες του κοσμάκη.




Ποιος θυμάται τον κ. Κοσκωτά ; έφαγε  4 δις δρχ περίπου


Το Σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990. Παράλληλα σηματοδότησε, κυρίως, τον αγώνα για τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. και των τραπεζών. Κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου υπήρξε ο τραπεζίτηςΓιώργος Κοσκωτάς, πλην όμως ενεπλάκησαν σ΄ αυτό και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.



Ποιος θυμάται τον κ. Παυλάρα  Ψωμιάδη  ; 500 εκ. ευρώ , μόνο από την ασφαλιστική – δε γνωρίζουμε τι θα παιχτεί με την τράπεζα .


Στα 640 εκατ. ευρώ ανέρχεται το «άνοιγμα» των υποχρεώσεων (μαθηματικά αποθέματα και εκκρεμείς αποζημιώσεις) της Ασπίς Πρόνοια Ζωής, ενώ η ασφαλιστική περιουσία του ομίλου στις 30/9/2011 ανέρχονταν περίπου σε 135 εκατ. Σε ό,τι αφορά την Commercial Value Ζωής, το απόθεμα και οι εκκρεμείς αποζημιώσεις προσδιορίστηκαν από την Ernst & Young στα 205 εκατ. ευρώ.
Ο Παυλάρας είχε και την τραπεζούλα Ασπις Μπανκ , που χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι έγινε Τιμπανκ , τώρα τισκατ@ μπανκ είναι,  θα σας γελάσω , αλλά σίγουρα αποτέλεσε τον πιλότο, το όραμα και το concept που θα ξενέρωνε και η PROTON bank , αλλά η ασπίς μπάνκ με τα απόνερα και τα άπλυτά της δεν δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουν .