Φόβοι για βεντέτα στην υπόθεση του παιδεραστή της Κρήτης

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη οι διωκτικές αρχές του νησιού έχουν να ...
αντιμετωπίσουν άλλη μια επικίνδυνη κατάσταση. Οι αστυνομικοί ανησυχούν μήπως η υπόθεση κλείσει με αίμα καθώς φοβούνται το ξέσπασμα βεντέτας.

Αστυνομικοί και τοπικοί παράγοντες προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουν κρυφά τα στοιχεία και τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης προκειμένου να μη μετατρέψουν την κοινωνία του Ρεθύμνου σε εμπόλεμη ζώνη. Η πιθανότητα να διαρρεύσουν πληροφορίες που θα εμπλέξουν ανηλίκους και τις οικογένειές τους στην πολύκροτη υπόθεση έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι τρέμουν στη σκέψη ότι θα υπάρξει άμεση αναταραχή και αντιδικία μεταξύ των ντόπιων που θα έχει ως συνέπεια η πόλη να χωριστεί σε στρατόπεδα...


Εξάλλου, ήδη έχουν δημιουργηθεί δεκάδες πηγαδάκια σε καφενεία, μαγαζιά, κοινωνικές εκδηλώσεις, ακόμη και στον δρόμο, όπου ο ένας ρωτάει τον άλλο αν τυχόν γνωρίζει τα ονόματα των οικογενειών τα παιδιά των οποίων είχαν πέσει θύματα του 47χρονου. Κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται να μάθουν και τα ονόματα των παιδιών που είχαν τον ρόλο των... παλιότερων μυημένων μελών και είχαν επιστρατευτεί από τον Ρεθυμνιώτη εκπαιδευτικό προπονητή για να μυήσουν τα νέα μέλη. Οπως είναι φυσικό, οι συζητήσεις έχουν φουντώσει και η φημολογία έχει μεγαλώσει, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο «τραπέζι» και ονόματα που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία.

Πάντως, δεν είναι λίγες οι οικογένειες που αναφέρονται στη δικογραφία, οι οποίες ούτε οι ίδιες γνωρίζουν με ακρίβεια το περιεχόμενο των καταθέσεων των δεκατριών παιδιών στην αστυνομία που αφορά τη δράση του 47χρονου. Εξάλλου, το ηλεκτρισμένο κλίμα που επικρατεί στο Ρέθυμνο μπορούν να αποτυπώσουν με ττον καλύτερο τρόπο τα μηνύματα οργής στο Facebook. Μάλιστα, την ημέρα της ονομαστικής του εορτής τα μηνύματα έπεσαν βροχή: «Χρόνια πολλά να περάσεις μέσα στη φυλακή» και «να σε χαίρονται οι συγκρατούμενοί σου αφού αυτούς επέλεξες και όχι την οικογένειά σου» ήταν κάποια από αυτά. Κάποιος άλλος χρήστης γράφει «άλλη μια άδικη μέρα: ξημέρωσε και ακόμη ζει», ενώ δεν λείπουν και τα πιο σκληρά σχόλια που κάνουν λόγο για παραδειγματική τιμωρία του 47χρονου ακόμη και εις βάρος της ζωής του.

Σημειώνεται ότι στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου ταξίαρχου Μανώλη Παραδουλάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι. Στο πλαίσιο της συζήτησης τονίστηκε η αναγκαιότητα ενεργοποίησης ενός μηχανισμού που θα στηρίξει τις οικογένειες παιδιών που έπεσαν θύματα του Νίκου Σειραγάκη και θα αποτρέψει στο μέλλον τέτοιου είδους καταστάσεις. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες οικογένειες παιδιών έχουν κάνει ήδη επαφές με δικηγόρους προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Σειραγάκη.

Η σύζυγός του παίρνει τα παιδιά και φεύγει!

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά της, η σύζυγος του Νίκου Σειραγάκη πήρε την απόφαση να τα πάρει και να φύγουν από το Ρέθυμνο. Κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα επιστρέψουν στην πόλη, ωστόσο η ίδια έχει φροντίσει να καταθέσει αγωγή διαζυγίου. Μιλώντας στην «Espresso», ο δικηγόρος της Ανδρέας Αργυρόπουλος επισήμανε ότι η πελάτισσά του παλεύει με κάθε τρόπο να προστατεύσει τα παιδιά της και γι’ αυτό τον λόγο τα πήρε και έφυγαν.

«Η σύζυγος εγκατέλειψε την πόλη μαζί με τα αγόρια της. Κρίναμε ότι αυτή θα ήταν σε πρώτη φάση η καλύτερη λύση μετά τη σύλληψη του 47χρονου για παιδεραστία. Η γυναίκα, ουσιαστικά, έχει καταστραφεί. Το θέμα είναι να σωθούν τα παιδιά, να γίνει κάτι για να επουλωθούν οι πληγές τους, γιατί βρίσκονται σε ευαίσθητη ηλικία (δεκαπέντε και έντεκα ετών) που είναι σε θέση να καταλαβαίνουν τα πάντα» τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος και πρόσθεσε: «Την περασμένη Δευτέρα καταθέσαμε αγωγή διαζυγίου κατ' αντιδικία, που κατατίθεται με βάση το κλονιστικό γεγονός. Δηλαδή, θα οριστεί τακτική δικάσιμος προκειμένου να λυθεί ο γάμος, συνέπεια του γεγονότος. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό περιστατικό που έχει σοκάρει τη σύζυγο και έχει σημαδέψει ολόκληρη την οικογένεια. Οι συνέπειες δεν μπορούν να προβλεφθούν».

ΖΗΤΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την άμεση τοποθέτηση κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες του Ρεθύμνου ζητεί το διοικητικό, εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Ρεθύμνου από το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή το περιστατικό με τη σύλληψη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια ανηλίκων κατ' εξακολούθηση του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη.

Το προσωπικό του ΚΕΔΔΥ επισημαίνει την υποστελέχωση και τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στην πόλη του Ρεθύμνου, αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων, αλλά και τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που έχουν τα σχολεία για υποστήριξη, ζητάμε την άμεση τοποθέτηση ικανού αριθμού κλιμακίων ειδικών κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Η στήριξη των σχολείων από ειδικούς κρίνεται άμεση και επιτακτική, διότι λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης που επικρατεί το σύστημα του σχολείου και των οικογενειών των μαθητών έχει αναστατωθεί και έχει ανάγκη από παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών».