Δικαιοσύνη για κλάμματα


Ενώ η εγκληματικότητα στην χώρα είναι στο κόκκινο οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια της χώρας  εξακολουθούν να αφήνουν ελεύθερους κακοποιούς, εγκληματίες, μεγαλοφοροφυγάδες, πρώην πολιτικούς και λοιπά παραβατικά στοιχεία χωρίς καθόλου τύψεις και χωρίς καμία ντροπή. Το σάπιο νομοθετικό μας σύστημα σύμφωνα με το οποίο όλα επιτρέπονται και τίποτα δεν τιμωρείται είναι υπεύθυνο για την κατάσταση διαφθοράς, φόβου και απόλυτης παρακμής μέσα στην οποία ζει η ελληνικη κοινωνία.
Πρόσφατο παράδειγμα ο φόνος της φοιτήτριας από διεστραμένο άτομο που είχε ήδη συλληφθεί, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερο (άγνωστο με ποιό σκετπικό). Πρόσφατες ήταν και οι διαμαρτυρίες του ΣΔΟΕ για επιείκια των...........
δικαστηρίων στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Μόνιμες οι διαμαρτυρίες της Αστυνομίας για λαθρομετανάστες, κλέφτες και παραβατικούς που συλλαμβάνουν, αλλά αφήνονται μετά από λίγο ελεύθεροι από τους εισαγγελείς γιατί δεν έχουν πού να τους πάνε (!).
Αντί λοιπόν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και όλοι αυτοί οι νομικοί που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο να βρουν τί θα κάνουν με το σαθρό νομικό σύστημα ανακοίνωσαν πως αδειάζουν τις φυλακές και φέρνουν νέο νόμο περί εχθροπάθειας (;).
Το καλύτερο που έχει να κάνει το Κοινοβούλιο αυτή την στιγμή και ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι να βρουν ένα τρόπο, ώστε να τιμωρηθούν όλα τα παραβατικά στοιχεία μαζί με όσους κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα. Η απελευθέρωση διαφόρων ανώμαλων ή εγκληματικών στοιχείων, επειδή οι φυλακές δεν τους χωράνε (και φυσικά κανείς δεν έχει προβλέψει να κάνει κάτι για αυτό) μέχρι να γίνει το επόμενο έγκλημα δεν είναι λύση.
Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τί ακριβώς νιώθει αυτός που διέταξε την απελευθέρωση του τύπου που σκότωσε την φοιτήτρια, αυτός που νομοθέτησε πως η ανωμαλία της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού δεν πρέπει να τιμωρείται αυστηρά; Τί ακριβώς νιώθει αυτός ο εισαγγελέας που αφήνει τα πλήθη των λαθρομεταναστών να κατεβαίνουν ανενόχλητα στην Αθήνα και να παραβατούν ασύστολα; Τί ακριβώς νιώθει αυτός που νομοθέτησε πως η πορνεία είναι πταίσμα και έκτοτε γέμισε η πόλη πόρνες; Τί ακριβώς νιώθει αυτός ο Υπουργός Δικαιοσύνης όταν η χώρα έχει μετατραπεί σε ζούγκλα και αυτός νομοθετεί άλλα αντί άλλων;
Μάλλον τίποτα. Γιατί αν τους απασχολούσε έστω και στο ελάχιστο θα είχαν κάνει κάτι για να εμποδίσουν την μετατροπή της κοινωνίας και της χώρας σε ζούγκλα. Αυτοί ανιτθέτως έκαναν ότι μπορούσαν για να την οδηγήσουν μία ώρα αρχύτερα στον γκρεμό.