Ελεύθερος ο Γιαννίκος του ΑΛΤΕΡ

 Επικοινωνιακή πασαρέλα θυμίζει όλο αυτό το πράγμα. Συλλαμβάνουν επιχειρηματίες, περνάν ένα βράδυ στα κρατητήρια και την άλλη ημέρα τους αφήνουν ελεύθερους. Στα ταμεία του κράτους εντωμεταξύ δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ. Και από ότι φαίνεται θα έχει και άλλα επεισόδια, αυτό το επικοινωνιακό αστείο για τα μάτια του λαουτζίκου..

    Ελεύθερος αφέθηκε έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή, ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» Κώστας Γιαννίκος, που συνελήφθη τη Δευτέρα, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τις......
αρχές του 2011 έως και σήμερα.
  Ο Κώστας Γιαννίκος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του 10ου ανακριτή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Κ. Γιαννίκος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και ζήτησε χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα,ενώ φέρεται να αμφισβητεί την νομιμότητα της σύλληψης του.
Ο συνήγορός του Ηλίας Αναγνωστόπουλος υποστηρίζει ότι από την στιγμή που η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του νομίμου εκπροσώπου της. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τελούν υπό δέσμευση τα περιουσιακά στοιχεία του και ταυτόχρονα υπάρχει αναστολή κάθε διωκτικού μέτρου σε βάρος του.
Επίσης, η πλευρά του Κ. Γιαννίκου ισχυρίζεται ότι είναι ποινικό αδίκημα η κατ΄ επιλογή πληρωμή πιστωτών της εταιρείας, ακόμα και αν αυτή αφορά χρέη προς το δημόσιο.
Ο κατηγορούμενος εκτιμά ότι το ΣΔΟΕ προχώρησε σε σύλληψη του, θεωρώντας ότι η διαδικασία του άρθρου 99 έχει αδρανήσει. Η υπεράσπιση Γιαννίκου όμως τονίζει ότι αυτό που συνέβη είναι η παραίτηση του μεσολαβητή που όρισε το δικαστήριο και ο διορισμός, πριν από λίγες ημέρες, νέου μεσολαβητή.