Το πάρτι των φοροκλεφτών στη …βίλα των φαύλων

Γράφει ο Καφενόβιος



Εως και ο γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ, τάχωσε, κατά το κοινώς λεγόμενο, στο φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό ασκέρι, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία: Η Ελλάδα καταγράφει απώλειες από τη φοροδιαφυγή 60 δισεκ. (το ένα έκτο, δηλαδή, του χρέους) και πως μπορούν άμεσα να εισπραχτούν 8 δισεκ. ευρώ.

Βέβαια η διαπίστωση έχει γίνει άπειρες φορές. Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη, που η σύλληψη έστω ενός μικρού μέρους της θα μπορούσε να ξελασπώσει τα δημόσια οικονομικά και να ...........
ανακουφίσει τα μόνιμα υποζύγια του φορολογικού συστήματος, τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Στην Ελλάδα, τα ανώτερα εισοδήματα δεν φοροδιαφεύγουν απλώς, αλλά διά νόμου απαλλάσσονται από τη φορολογία ή υποφορολογούνται. Εάν εφορολογούντο δίκαια, όπως τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δεν θα είχαμε δημοσιονομικά ελλείμματα ούτε κρατική υπερχρέωση ούτε πρόσχημα για τη σημερινή λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.
Συνεπώς, δεν πρέπει να τρέφονται αυταπάτες. Τα κόμματα εξουσίας, που συγκυβερνούν αδυνατούν να αποκαταστήσουν ένα δίκαιο φορολογικό περιβάλλον για τους λόγους, που λίγο ως πολύ όλοι φανταζόμαστε!