Άλλα 600 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στην Πορτογαλία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει στην Πορτογαλία 600 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, ανέφερε σήμερα από τη Λισαβόνα ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Επίτροπος εξήγησε ότι αυτό το επιπλέον ποσό οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης, το οποίο έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Πορτογαλία και το οποίο φτάνει το 95%, δηλαδή ένα ποσοστό που ισχύει ήδη για την Ελλάδα και τη Ρουμανία...


"Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να μεταφέρουμε περίπου 600 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους" δήλωσε ο κ. Χαν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα "σημαντικό ποσό". "Εναπόκειται στην Πορτογαλία να δει πως θέλει να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα" πρόσθεσε.

Ο επίτροπος, ο οποίος έφτασε στην Λισαβόνα χθες Πέμπτη, είχε συνομιλίες με τους υπουργούς Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ και Οικονομίας 'Αλβαρο Σάντος Περέιρα.

"Η Πορτογαλία αποτελεί παράδειγμα και η τελευταία έκθεση της Τρόικας είναι πολύ θετική, κάτι που είναι επίσης σημαντικό για το ηθικό των ανθρώπων" σχολίασε ο Επίτροπος.