Η μεγάλη μπουγάδα - «Στην στεγνώστρα είναι ωραία άμα βρεις καλή παρέα ».

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Έδειχνε άτρωτο. Έδειχνε πανίσχυρο και αλώβητο! Έδειχνε ανίκητο σαν την ανθρώπινη βλακεία που χαρακτήριζε διαχρονικά την πλειοψηφία των τροφίμων του. Κάθε εξωτερικό χτύπημα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει μπροστά στην ασύλληπτη δύναμη πυρός της ενωμένης ανίκητης βλακείας που διαχρονικά το προστάτευε.
Όλα αυτά μέχρι προχθές. Όλα αυτά μέχρι τη μαγική στιγμή που οι «300 ενωμένοι ανίκητοι» του τρισάθλιου  πολιτικού συστήματος της Ρουσφετόβιας δέχθηκαν εκ των ΕΣΩ το ισχυρότερο χτύπημα  που κατεγράφη εις βάρος τους από τη μεταπολίτευση και μετά.
Για να βρεθούν ΑΠΑΝΤΕΣ μέσα σε δευτερόλεπτα στη θέση που τους αρμόζει. Στα μανταλάκια, γυμνοί από πολιτικά λούσα, και μουσκεμένοι μέχρι το κόκαλο. Από βόμβα ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ!
Όλοι. Συμπεριλαμβανομένου του μεμονωμένου «ανίκητου» που δεν υπολόγισε ποτέ την πιθανότητα πως παίζοντας με .........
βόμβες (έστω και μπουγάδας) αυτές ενίοτε σκάνε στα χέρια σου ακόμα και αν δηλώνεις «αντιεξουσιαστής στην εξουσία». Και βρίσκεσαι ξαφνικά κι εσύ γυμνός βασιλιάς να στεγνώνεις δίπλα στους « 300 ενωμένους ανίκητους» στην ίδια απλώστρα καθιστώντας τον εαυτό σου και το σινάφι σου περίγελο της οικουμένης!
Οι λαλίστατοι εγχώριοι «σωτήρες» μουγκάθηκαν. Οι πολέμιοι της «οικονομικής κατοχής» από αντάρτες μεταμορφώθηκαν σε  βρεγμένες γάτες. Οι εκ του ασφαλούς εχθροί της Τρόικας έπεσαν στον έρωτά της! Περισσότερο μούσκεμα τους έκανε ο κρύος ιδρώτας τους στην ιδέα ότι μπορεί οι «κατακτητές» που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους μπορεί να φύγουν, παρά η μπουγάδα του Ανελλήνιστου «βομβιστή»!
Ένα πιθανό δημοψήφισμα με το ερώτημα «ναι ή όχι στην νέα δανειακή σύμβαση» βαφτίστηκε  εκβιασμός, απ τους υποψήφιους σωτήρες που επί μήνες εμφάνιζαν ως μοναδική συνταγή σωτηρίας αυτό ακριβώς το «όχι»!
Ο λαός χαρακτηρίστηκε ανώριμος
Ο λαός όπου βολεύει είναι κυρίαρχος και όπου δεν βολεύει είναι ανώριμος. Όταν καλείται να επιλέξει μεταξύ πολιτικών ντενεκέδων είναι κυρίαρχος και λογικός. Όταν καλείται δώσει απάντηση σε δίλλημα επιβίωσης είναι ανώριμος και συναισθηματικός!
 Άπαντες σε διανοητική σύγχυση και η λογική σε εκδρομή!
Το ΚΚΕ που ονειρεύεται Αλβανοποίηση της χώρας, έξοδο απ την Ε.Ε. και επιστροφή στη δραχμή σάστισε φτάνοντας σε σημείο στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη δια του εκπροσώπου του να δικαιολογεί την αντίθεσή του στο δημοψήφισμα διότι λέει το «όχι» του ΚΚΕ «δεν μπορεί να μπαίνει στον ίδιο κουβά με τα ενδεχόμενα «όχι» του Τσίπρα, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη!!!» Η απόλυτη σκοτοδίνη! Γι αυτό και από τον έναν κουβά για την πάρτη τους βρέθηκαν να στεγνώνουν στην ίδια απλώστρα με όλους
Τα μπουμπούκια του ΣΥΡΙΖΑ αφού κατήγγειλαν τον «εκβιασμό»  λέγοντας το καθένα το μακρύ του και το κοντό του έπρεπε να περάσουν 2 ημέρες προκειμένου να καταλάβουν πως με βάση την πάγια αντιμνημονιακή θέση τους  έπρεπε  να τηρήσουν μια στάση αποδοχής της πρόκλησης, υποστηρίζοντας το «όχι» προκειμένου να μην χαρακτηριστούν και με τη βούλα μυαλοφυγόδικοι. Τώρα πως ο υποτιθέμενος ευρωπαϊκός προσανατολισμός τους εντός της ευρωζώνης συμβιβάζεται με ένα όχι στην δανειακή σύμβαση αν δεν μπορεί να το απαντήσει η ψυχιατρική ίσως μπορεί να το απαντήσει ο κύριος Βαρουφάκης που πιστεύει πως είναι εφικτή η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ΧΩΡΙΣ δάνεια!!! Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι κοντά η ώρα που θα μπορούμε να γινόμαστε δωρητές καρδιάς χωρίς να κινδυνεύουμε να συναντήσουμε τον Δημιουργό μας!
Ο Καρατζαφέρης  που αφού ψήφισε το 1ο μνημόνιο έκανε στροφή 180 μοιρών, τώρα  όχι μόνο προσεύχεται μην τυχόν και χαλάσει η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου αλλά βλέπει εμβρόντητος να χάνει τον τίτλο του πρωταθλητή της κωλοτούμπας απ τον συγκάτοικο της πολυκατοικίας τον Αντωνάκη τον Ανοιξιάτικο που όχι μόνο είπε ΝΑΙ στην νέα δανειακή σύμβαση αλλά πάει να μας τρελάνει και από πάνω υποστηρίζοντας αφ ενός πως χαρακτηρίζοντας την σύμβαση «αναπόφευκτη» τούτο αυτόματα σήμαινε πως την «αποδεχόταν» και συνεπώς ούτως ή άλλως θα την ψήφιζε, αλλά και αφ εταίρου πως έχει την πολυτέλεια να ψηφίσει τη σύμβαση χωρίς την αποδοχή των μέτρων που θα την συνοδεύουν!
Και φυσικά όταν το πολιτικό ιερατείο βουβαίνεται μοιραία ακολουθούν τα παρατρεχάμενα λιβανιστήρια και οι πιστοί παπαγάλοι
Άχνα για «κατοχή» οι διαδικτυακοί υμνωδοί της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης κάθε χρώματος! Ο Τσολάκογλου ξαναέγινε Αναγνώστου! Μέχρι και ο Τράγκας το βούλωσε μετά την κωλοτούμπα του ανοιξιάτικου! Μέχρι και τον Καζάκη  εξαφάνισαν! Ο οικονομολόγος ίνδαλμα των εραστών της δραχμής, που ακόμη και όταν έβηχε έπαιζε σε όλα τα αντιμνημονιακά ιστολόγια «ενταφιάστηκε» Τι και αν έμεινε (προς τιμή του)  πιστός στις (άκρως ανόητες κατά την δική μου εκτίμηση)  απόψεις του περί εξόδου από την Ε.Ε και επιστροφής στη δραχμή. Τι και αν σήκωσε ΑΜΕΣΑ στο προσωπικό του ιστολόγιο  αναρτήσεις υπέρ του δημοψηφίσματος υπερασπιζόμενος το «όχι». Αόρατος απ τα σαστισμένα λιβανιστήρια.
Oι δε απανταχού αοιδοί του τελευταίου μεγάλου λαϊκού σουξέ «εεε – ωωω πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω» εκεί που το τραγουδούσαν μέχρι και στο μπάνιο, το γύρισαν στο «στην στεγνώστρα είναι ωραία άμα βρεις καλή παρέα ». 
Καλά όλα αυτά θα πει κανείς. Στους ντενεκέδες άξιζαν τα μανταλάκια. Στη χώρα άξιζαν?
Χωρίς καμία αμφιβολία μια χώρα της οποίας ο πρωθυπουργός κυριολεκτικά ξεπουλά τους εταίρους της λίγες ώρες μετά από μια ολονυχτία που έκαναν με στόχο (έστω και έμμεσο)  τη σωτηρία της, επιεικώς ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ , και η εικόνα της τουλάχιστον θρυμματίζεται.
Τι γίνεται όμως όταν η χώρα στ μάτια της διεθνούς κοινότητας φαντάζει ήδη ξεφτιλισμένη ?
Ας μην γελιόμαστε. Η εικόνα της Ρουσφετόβιας, στην διεθνή σκηνή εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν διέφερε σε τίποτα από μια εικόνα τσίρκου με ευθύνη πρωτίστως του πρωθυπουργού της. Συνεπώς ένα «νούμερο» παραπάνω ένα «νούμερο» παρακάτω, απ τα εγχώρια πολιτικά παχύδερμα που πρωταγωνιστούν στην σκηνή δεν την μεταβάλει ούτε κατ ελάχιστο.
Η βόμβα περί Δημοψηφίσματος σε διπλωματικό επίπεδο ήταν η ανοησία που ξεχείλισε ένα ποτήρι το οποίο ήταν θέμα ελαχίστου χρόνου να ξεχειλίσει ούτως ή άλλως ακόμα και από μια μελλοντική κουταμάρα απείρως λιγότερης σημασίας απ το να πουλάς τους εταίρους σου
Η ίδια βόμβα όμως σε εσωτερικό πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι ένα τελευταίο καμπανάκι αφύπνισης πριν το μοιραίο, έστω και αν μας το χτύπησε κατά λάθος ένας ανόητος που κάποιοι τον βάφτισαν παγκόσμιο στοχαστή!
Θα το ακούσουμε? Θα ξυπνήσουμε? Και πολύ περισσότερο θα ξυπνήσουν οι ανεκδιήγητοι εθνοσωτήρες μας έστω και την ύστατη στιγμή πάνω στα μανταλάκια?
Θα αρπάξουμε την τελευταία σανίδα σωτηρίας που μας πετά η Ευρώπη? Θα βρεθούμε με το μέρος της λογικής?
Όσοι εξακολουθούν να κωφεύουν καλό είναι να έχουν κατά νου τα λόγια του Δημόκριτου «για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά»
 ΥΓ: Περισσότερο τρόμο και απ την επιστροφή στη δραχμή μου προξενεί το γεγονός ότι τον ανεκδιήγητο κύριο Αναγνώστου ως προς τα «διπλωματικά» κατορθώματά που μας λανσάρει,  δεν τον διαψεύδουν μόνο οι Ευρωπαίοι αλλά και οι καρντάσηδες πασάδες…
Katsikas.george@gmail.com