Απάντηση στην υπουργό

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου ξεκίνησε την αρχηγική της καμπάνια από τον έντυπο («ΤΑ ΝΕΑ») και τον ηλεκτρονικό («ΣΚΑΙ») τύπο, που προβάλλονται από πολλούς ως τα γνωστά φερέφωνα της εξουσίας, με την παρουσία των θέσεών της, που αν τις διάβαζε κανείς εξωχώριος, θα νόμιζε ότι η κυρία κάνει πρώτη φορά την εμφάνισή της στην πολιτική σκηνή της χώρας, ενώ ο εγχώριος μπορεί να σκεφτεί ότι η κυρία «κάτι» έχει.
Ας δούμε μερικές αποστροφές των λεγομένων της:
Λέξη κλειδί στην τοποθέτηση της η λέξη «ανασυγκρότηση».
Φανερά τάσσεται υπέρ μιας άλλης ηγεσίας με άλλα χαρακτηριστικά και πολιτικές πέρα από την υπάρχουσα δομή του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.
Η Α. Διαμαντοπούλου σε άρθρο της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ μιλά για «νέο αίμα, νέες λογικές και κατάλληλη ηγεσία να.......

προωθήσει πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης».
Άρα εκ προοιμίου αποδέχεται ότι η παρούσα ηγεσία είναι ακατάλληλη. Τώρα το διαπίστωσε!
Όμως ηγεσία στο κόμμα της είναι και η ίδια και όλοι οι άλλοι φερέλπιδες μνηστήρες της αρχηγίας του κόμματος και αποτυχόντες υπουργοί.
Όσο για το νέο αίμα και νέες λογικές, να της υπενθυμίσουμε μια παροιμία που ο θυμόσοφος λαός μας έχει για την περίπτωσή της, που λέει ότι «ο λύκος, αλλάζει τρίχωμα δεν αλλάζει χούγια».
Όσο και να θέλει να παρουσιαστεί σαν μετανοούσα Μαγδαληνή η κυρία υπουργός δεν μπορεί να πείσει, πολύ δε περισσότερο όταν χαρακτηρίζεται και σαν αποτυχούσα στο υπουργείο που κυβερνά, έχοντας οδηγήσει σε αποσυντονισμό και ξεχαρβάλωμα την παιδεία.
Αλήθεια με τα βιβλία των σχολείων τι έγινε; Πότε επί τέλους θα παραδοθούν στους μαθητές; Όταν τελειώσει η σχολική χρονιά για να τα διαβάζουν τα παιδιά στις παραλίες;;
Επίσης σημειώνει με έμφαση ότι «το ΠΑΣΟΚ όταν γίνουν εκλογές πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής. Η πραγματικότητα του σήμερα-σημειώνει μεταξύ των άλλων - χαρακτηρίζεται από τεράστια προβλήματα κοινωνικής συνοχής, λειτουργίας της δημοκρατίας, μέχρι και εθνικής κυριαρχίας.
Νέο αίμα, νέες λογικές και νέα κουλτούρα σε συνδυασμό με εμπειρία και έργο, πρέπει να δώσουν την αναγκαία ανασυγκρότηση σε κόμματα και πολιτικό σύστημα».
Δεν λέει όμως ότι όλα τα προαναφερόμενα τεράστια προβλήματα είναι δημιουργήματα της διακυβέρνησης του κόμματος που κυβερνά, και που σ αυτό ενεργά συμμετέχει. Αν δε επικαλείται τις τρέχουσες λογικές, την κουλτούρα και την εμπειρία που ζούμε όλοι οι Έλληνες, σαν επιτεύγματα, τότε τι άλλο μπορούμε να φαντασθούμε παρά ότι η κυρία έχει άρρωστες φαντασιώσεις και  παραισθήσεις.
Καταλήγοντας δε λέει «Όταν γίνουν οι εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής».
Εδώ κολλάει μια δεύτερη παροιμία του λαού μας που ταιριάζει, και λέει ότι  «παλιός γάιδαρος καινούρια περπατησιά δεν μαθαίνει».
Εξ άλλου στην ζωντανή της παρουσία στον σταθμό «Σκάι» είπε μεταξύ άλλων, «Δεν έχουν σημασία τα ονόματα αλλά τι θα πούμε στο λαό».
Κυρία μου καλύτερα θα ήταν να μη πείτε τίποτα στο λαό, και ακόμα καλύτερα θα ήταν να μη εμφανιστείτε καθόλου μπροστά του. Ότι ήταν να πείτε το έχετε πει και ότι ήταν να κάνετε το έχετε ήδη κάνει. Ο λαός το έχει καταλάβει πολύ καλά, το έχει εμπεδώσει και ζει το αποτέλεσμα των όσων κάνατε με την εξαθλίωση που τον έχετε οδηγήσει όλοι εσείς τα μέλη των λεσχών Μπίλντερμπεργκ, τριάδων και δεν ξέρω ποιων άλλων οργανωμένων συμφερόντων των οποίων εκτελείτε τα «φιλάνθρωπα» και «φιλοπρόοδα» σχέδια και προγράμματα.
Η υπουργός Παιδείας επίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έχει κλείσει αυτός ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ. Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ με νέα δομή, ένα ΠΑΣΟΚ plus. 
Δηλαδή κυρία μου τι σημαίνει και τι είναι το plus;;
Μήπως κανένα νέο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας;; Με το plus τι θα αλλάξει;; Όταν μπω σε ένα μαγαζί και με ξεγελάσουν δε θα ξαναπατήσω ότι ταμπέλλα και να αλλάξουν.
Η υπουργός τόνισε παρακάτω ότι «δεν προσαρμόζονται οι κοινωνίες στα κόμματα, αλλά τα κόμματα στις κοινωνίες. Ο συγκεκριμένος κύκλος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε»
Εδώ τι μπορούμε να πούμε; Τέτοια προσαρμογή κόμματος στην κοινωνία πως και μας ξέφυγε τόσα χρόνια; Πως και δεν απολαύσαμε τις χάρες παρόμοιας προσαρμογής;
Όσο για τον κύκλο του ΠΑΣΟΚ, αυτός σίγουρα έκλεισε και έκλεισε οριστικά. Καταντήσατε πλήρως και καθολικά αναξιόπιστοι, τόσο ενός όσο και εκτός της χώρας, και αυτό το ζήσαμε από τα δημοσιεύματα του παγκόσμιου τύπου αλλά και τελευταία με το θέμα των υπογραφών και αν νομίζετε ότι θα βρεθεί έστω και 1 (ένας) πολίτης που να σας εμπιστευτεί την ψήφο του είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι και τρέφετε θλιβερές αυταπάτες.
«Χρειαζόμαστε -είπε- την σκεπτόμενη και υπεύθυνη Αριστερά. Αυτό το νέο μίγμα είναι το ζητούμενο» και ανέφερε ότι με το άρθρο της ήθελε να δώσει το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ ανοίγει».
Εδώ είναι το ανέκδοτο και γελάμε. Ανοίγει! Τι ανοίγει ; Δεκανίκια ψάχνει γιατί βλέπουν ότι το παιχνίδι τελείωσε. Game over for ever. 
Η κα. Διαμαντοπούλου είπε ακόμα πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τρία πράγματα. Πρώτον, να συζητήσουμε πως παραμένουμε στο ευρώ, δεύτερο, να δημιουργηθεί ένα «δίκτυο αλληλεγγύης» για τα θύματα της κρίσης και τρίτον να υπάρξει ένα ειδικό επενδυτικό σχέδιο, που να είναι «προκλητικά ευνοϊκό».
Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε τους Αμερικάνους στον πόλεμο του Βιετνάμ που έριχναν βόμβες ναπάλμ, έκαιγαν τα βιετναμέζικα χωριά και μετά έτρεχαν να περιθάλψουν τους πυρπολημένους χωρικούς. Έτσι και τώρα, αφού πρώτα δημιούργησαν τις εκατοντάδες χιλιάδες των θυμάτων της κρίσης, θα δημιουργήσουν «δίκτυο αλληλεγγύης». Ένα τέτοιο δίκτυο είναι η ΔΕΗ, που λειτουργώντας σαν ανάλγητος και παράνομος φοροεισπράχτορας κόβει το ρεύμα στα θύματα της κρίσης που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, αδιαφορώντας αν με το κόψιμο του ρεύματος κόβεται και η ζωή ανθρώπων που ζουν με την υποστήριξη μηχανημάτων.
Εκεί φτάσατε την Ελλάδα αξιότιμη κυρία υπουργέ, που καταντήσατε δούλοι των διεθνών τοκογλύφων και τους πολίτες της δουλοπάροικους.
Όσο για τα επενδυτικά σχέδια, φτάνει πια, όχι άλλα σχέδια, μπουχτίσαμε από σχέδια σαράντα χρόνια τώρα.
Αν θέλατε επενδύσεις τα πράγματα ήταν και είναι πολύ απλά:
Καταργείστε την γραφειοκρατία και φτιάξτε σταθερό φορολογικό νομοσχέδιο.
Πιο απλά δεν γίνονται. Αλλά και στα απλά είστε ανίκανοι.
Τέλος, αναφερόμενη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, είπε ότι «έγιναν πολλές θυσίες και σημαντικά πράγματα που θα αποδώσουν τα επόμενα χρόνια, αλλά παράλληλα, υπήρξαν και μεγάλες ευθύνες».
Ευθύνες σίγουρα υπήρξαν αλλά και έχετε ακόμα, η ειρωνεία σας όμως και το δούλεμα είναι αλλού:
Πότε δηλαδή, πως θα αποδώσουν τα «σημαντικά πράγματα» και πόσοι θα τα καταλάβουν όταν μας λέτε ότι το 2021 θα χρωστάμε όσα χρωστούσαμε το 2009; Αυτό το πισωγύρισμα εσείς το θεωρείτε επιτυχία σας ;;
Μήπως νομίζετε ότι πιπιλάμε ακόμα δάκτυλο;;