Διακομματική στήριξη στην Ελευθεροτυπία, που κάνει επίθεση στις τράπεζες

Διακομματική στήριξη στην Ελευθεροτυπία, που κάνει επίθεση στις τράπεζεςΕπίθεση στις τράπεζες κάνει σήμερα η Μάνια Τεγοπούλου και η Ελευθεροτυπία τονίζοντας ότι τηρεί τις προϋποθέσεις να δανειοδοτηθεί και συμπληρώνοντας ότι η οικονομική ασφυξία που της προκαλείται δημιουργεί πρόβλημα στη δημοκρατία.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, υπό τον τίτλο «Κάτω τα χέρια από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»υπάρχουν φωτογραφίες κάποιων εκ των πολιτικών και των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού που κάνουν δήλωση στήριξης. Μεταξύ αυτών (κατά σειρά) οι Α. Σαμαράς, Α. Τσίπρας, Φ. Κουβέλης. Λιάνα Κανέλλη, Α. Λοβέρδος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Γ. Ραγκούσης, Μ. Γλέζος, Β, Βασιλικός, Στ. Φασουλής, Δ. Σαββόπουλος και Λ. Λαζόπουλος.
Στο σχετικό άρθρο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:

«Ο Πρόεδρος της Alpha Bank Ι. Κωστόπουλος εφεξής δεν μπορεί να διατείνεται ότι έχει λόγο τιμής. Τράβηξε το χαλί στην Ελευθεροτυπία και επικαλούμενος νομικούς λόγους που δεν γνωστοποίησε αποφάσισε να μην δώσει το δάνειο που είχε εγκριθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.»
Σε δεύτερο άρθρο υπό τον τίτλο «Το χρέος των τραπεζών» σημειώνεται:
Έπειτα από 36 χρόνια λειτουργίας η Ελευθεροτυπία βρίσκεται αντιμέτωπη με «πιστωτικό γεγονός»…
Η εφημερίδα τηρεί τις προϋποθέσεις που επιβάλλουν οι νόμοι της αγοράς…
Η μη χρηματοδότησή της αποτελεί σκάνδαλο, όπως σκάνδαλο αποτελεί η χρηματοδότηση υπερχρεωμένων ΜΜΕ
Οι τράπεζες οφείλουν να παρεμβαίνουν θετικά στην πραγματική οικονομία, άλλως συμβάλλουν στην ύφεση και σε περιπτώσεις όπως αυτή της «Ε» δημιουργούν πρόβλημα στη δημοκρατία.