Πάγκαλος εναντίον όλων σε συνεντευξή του στην Καθημερινή

Στην αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των δύο υπουργών Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου , του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος , ο οποίος σχολίασε τη στάση του Αντώνη Σαμαρά για την επιστολή και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που έχουν κρατήσει.
Ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι
«το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς ......
αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής»
Όσον αφορά στις ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση και τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε. «Δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».
Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η «εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες».
Καταλόγησε ευθέως ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναρχία που επικρατεί στο κράτος, «με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ». «Ο κ. Παπουτσής έχει κατ' εξοχήν την ευθύνη»
Για το δημοψήφισμα, ο αντιπρόεδρος δηλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «παρασύρθηκε». «Ήταν μία επιλογή που μόνο με κατάρα μπορεί να περιγραφεί»