Σε πονηρές μέρες (και μέρη...) πονηρά σκέπτεσαι

Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

Στα ΜΜΕ, χθες και προχθές, διαβάσαμε και ακούσαμε, (εικόνα δεν είχαμε για λόγους... τεχνικούς, προς το παρόν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει η... τεχνολογία, με υπουργό το κ. Λοβέρδο), την φοβερή είδηση ότι σε διαγωνισμό προμήθειας φαρμάκων επιτεύχθηκε έκπτωση 93,8%. Μάλιστα ο υπουργός ο ίδιος (εντάξει, δεν είναι είδηση αυτό) δήλωσε ότι ο αγώνας που γίνεται στο υπουργείο έχει αποτέλεσμα "εκκωφαντικό" (δηλαδή σε κουφαίνει), για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Στα σοβαρά τώρα: Μπράβο στον υπουργό, άντε και... πρόεδρος (εγώ προσωπικά δεν θα σκάσω) και καλή και η οικονομία που επιτεύχθηκε, αλλά σαν γεγονός έτσι όπως παρουσιάστηκε, δεν μου πάει. Κάπου χάνει.

Γιατί αν είναι έτσι, δηλαδή αν έχουμε τέτοιο όφελος μόνο και μόνο γιατί οι προμήθειες γίνονται ......
μέσω "ηλεκτρονικής δημοπρασίας", τότε βρήκαμε την λύση του Δημοσιονομικού μας προβλήματος!!! Για σκεφτείτε έκπτωση 90% στο σύνολο των προμηθειών του Δημοσίου!

Το πράγμα όμως όσο το σκέφτεσαι τόσο αρχίζει να ακούγεται, εκτός από "λαμπρό επίτευγμα" του υπουργού (ε' ποιανού άλλου;) και τρομακτικό. Ήταν τόσο απλό και δεν το είχαν σκεφτεί ποιο πριν; Και γίνεται τρομακτικό γιατί δεν ακούστηκε τίποτα για λαμόγια, διαπλεκόμενοι του δημοσίου κλπ της εθνικής δημόσιας διοίκησης. Τίποτα! Τότε;

Ας το ξεκαθαρίσουμε. Το υπουργείο προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια 100 σκευασμάτων "ΑλφΑ", με προδιαγραφές: το πρώτο και το τελευταίο άλφα κεφαλαία. Το κοστολόγησε σύμφωνα με γνωστές και ισχύουσες επίσημες τιμές και προϋπολόγισε δαπάνη 1000 ευρώ. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ήταν "ο Έλληνας φορολογούμενος" (για να μην κακοκαρδίσουμε και τον υπουργό), να αγοράσει αυτό το σκεύασμα, στην ίδια ακριβώς ποσότητα και στις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές προς συνολικά 62 ευρώ!!! Αν έγινε έτσι τότε: ζήτω στο υπουργό και... πρόεδρος του... σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάποιος πρέπει να πάει φυλακή (εντάξει, σχήμα λόγου, γιατί κανένα λαμόγιο και κανένας διαπλεκόμενος κλέφτης του "Έλληνα φορολογούμενου" δεν πάει φυλακή). Είναι όμως έτσι; Κι' αν δεν είναι έτσι;

Πάντως, τέτοιες διαφορές και εκπτώσεις του 93.8% μοιραία τρομοκρατούν και ο κ. Λοβέρδος πρέπει να καταγγείλει τους τρομοκράτες, αν υπάρχει τρομοκρατική πράξη. Αν όχι τότε... σκεφτείτε τι θα λέει, ως πρόεδρος και που ξέρεις, αν, και... ως πρωθυπουργός.