Η επιστολή ανεξαρτητοποιήσεως της Μιλένας

«Το δημοψήφισμα αποτελεί μια βαθιά διχαστική διαδικασία, που συμπυκνώνεται με μονοσήμαντα ερωτήματα τα οποία απαντώνται με ένα ναι ή ένα όχι, διαιρώντας τον λαό».
«Είναι ανεπίτρεπτο -αναφέρει- να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες» και προσθέτει: «Παραμένοντας συνεπής με τις απόψεις μου αυτές, θέλω να εκφράσω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης».
«Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως.......
πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών. Τούτη τη στιγμή, εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το Σύνταγμα και το έθνος, έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της χώρας» συνεχίζει η κ. Αποστολάκη στην επιστολή της.
Και καταλήγει: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν. Για τον λόγο αυτόν δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου, αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ».