Εκτίθεμαι και Γράφω: Την Τρίχα… Τριχιά!



  Γράφει η Θεοδώρα Ακρίβου

Όταν η 7χρονη Ελενίτσα μου έδωσε μια ζωγραφιά με τίτλο «με αγάπη στην κυρία» γέλασα συγκινημένη τόσο που φάνηκαν τα ράμματα απ’ το φρονιμίτη που είχα βγάλει τις προάλλες και σκέφτηκα «πόσο χαριτωμένο να σε θεωρεί ένα μικρό κοριτσάκι όμορφη»! Να δείτε πως μου κόπηκε όμως το γέλιο όταν είδα ότι το κορίτσι στη ζωγραφιά είχε ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια και κορώνα(αυτό το τελευταίο δεν το σχολιάζω γιατί τα κατάλοιπα της Disney δεν αποτελούν  το θέμα του παρόντος «Εκτίθεμαι και Γράφω»)!
                        Και που μωρή το βλέπεις το κακό; θα μου πείτε. Μα τα μαλλιά μου είναι damn red και τα μάτια μου λαδί! Το θέμα μου είναι το......
εξής: Όχι ρε γαμώτο, όχι μια ακόμη γενιά που θεωρεί ομορφιά το ξανθό μαλλί, που έχει μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς τύπου Barbie, που βάφει τα μαλλιά ντε και καλά ξανθά. Νόμιζα ότι εμείς είμαστε η γενιά της Μενεγάκη και της Κορομηλά αλλά είναι σαν τα θρίλλερ, πάνω που ψοφάει το τέρας ξαναπετάγεται!
                         Αν τυχόν υπάρχουν άντρες αναγνώστες να μην ξενερώσουν και κλείσουν το παράθυρο γιατί δεν είναι θέμα αποκλειστικά του γυναικείου φύλου γιατί και τ’ αγοράκια δεν πάνε πίσω. Πέρυσι έκανα μάθημα Αγγλικών σε 5χρονα, και θέλoντας η έρμη να τους κάνω practice σε λεξιλόγιο head και colours ταυτόχρονα, λέω «Chriss got blonde hair and green eyes. Billys got black hair and brown eyes». E ρε και πατάει ο Billy ένα κλάμα σπαρακτικό, έρχεται και η διευθύντρια κι η καημένη η Δωρίτσα(εγώ) να κοιτάει σα μπουφοπούλι ελπίζοντας να μη με θάψει ο μπόμπιρας!
                          Τι κάνει ρε guys παιδιά 5,6,7 χρονών να αντιδρούν έτσι σε χρώματα επιδερμίδας και μαλλιών; .Έχουν μολυνθεί ήδη από αυτή την ηλικία από τις προκαταλήψεις περί ρατσισμού όλων των ειδών που έχουμε εμείς οι μεγάλοι. Και μη μου λέτε εμένα «α, εγώ όχι!» Είναι υποσυνείδητες!!! Και για του λόγου το αληθές, κάντε το τέστ του Harvard που σαν university freak το έχω κάνει πρώτη, και όντως, το αποτέλεσμα αποκάλυψε ότι σε κάποιες μορφές έχω υποσυνείδητα υποκύψει-κατά ελάχιστα ευτυχώς αλλά το δουλεύω. (κλικάρετε εδώ, τζάμπα είναι και βοηθάτε και στην επιστήμη https://implicit.harvard.edu/implicit/demo/selectatest.html )
                         Κακά τα ψέματα, εμείς οι «λευκοί», αλλά καλύτερα να μιλήσω μόνο για τους Έλληνες το ‘χουμε ένα θέμα με το άσπρο-μαύρο. Ακούστε τώρα και μια πολύ exclusive πληροφορία να γελάσετε, να πέσει κι η πίεση: ξέρατε ότι στα καταφύγια αδέσποτων ζώων αυτά που «φεύγουν»περισσότερο, που υιοθετούνται βρε αδερφέ, είναι τα λευκά; Ε ναι λοιπόν, μέχρι εκεί έφτασε η υστερία μας, ω μικροί μου ναζί.
                        Την τρίχα, τριχιά έκανα πάλι η ρουφιάνα… Αν θεωρείτε ότι αυτά που λέω ΔΕΝ είναι total bullshit, please let me know. Αν πάλι το αντίθετο, στείλτε να με βρίσετε, συνηθισμένη είμαι.