Φοβάται ενδοκομματικά ξεσπάσματα ο Μπερλουσκόνι

Σε συναντήσεις διαρκείας έχει «μπλεχτεί» τον τελευταίο καιρό ο Ιταλός πρωθυπουργός, με βουλευτές και πρώην υπουργούς του προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική του. Σήμερα το απόγευμα ο Μπερλουσκόνι θα συναντηθεί με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Εσωτερικών του κόμματός του, Κλαούντιο Σκαγιόλα.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκαγιόλα, μαζί με τον επίσης πρώην υπουργό και γερουσιαστή, Μπέπε Πιζάνου, ηγείται μιας ομάδας "αντιρρησιών" που ζητούν να αρχίσει μια νέα πολιτική περίοδος, σε σαφή ρήξη με το παρελθόν. Το αίτημα «μεταφράζεται» στο τρέχον πολιτικό σκηνικό στην ένταξη των μελών του κεντρώου κόμματος Udc -που σήμερα είναι στην αντιπολίτευση- στην κυβερνητική ομάδα και στην αναζήτηση του προσώπου που μπορεί να διαδεχθεί τον Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία.


Σύμφωνα με τον τύπο ο μεγαλύτερος φόβος του Μπερλουσκόνι, είναι ότι η ομάδα των "αντιρρησιών" μπορεί να του στήσει "παγίδα" στο κοινοβούλιο, καταψηφίζοντας, τη δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, κατά τις προβλέψεις, την 20ή Οκτωβρίου. Από τη μεριά τους οι " αντιρρησίες" διαβεβαιώνουν, πως: "δεν πρόκειται ποτέ να χτυπήσουν ύπουλα, αφού ό,τι έχουν να πουν και να ζητήσουν θα το εκφράσουν δημοσίως, σε έναν διάλογο προς όφελος όλης της κεντροδεξιάς."