Μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της τρόικας στη χώρας μας

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι η αποστολή της τρόικας στη χώρα μας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Τρίτη και απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία -όπως είπε χαρακτηριστικά- «αν χρειαστεί να τα χειριστώ προσωπικά με πολιτικές λύσεις αυτό θα γίνει, αλλά δεν το βρίσκω πιθανό».

Ο υπουργός προχώρησε σε αυτοκριτική λέγοντας ότι φέρουμε όλοι πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της χώρας «ανάλογα με το ρόλο του καθενός στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία».


Παράλληλα δήλωσε ότι τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής, λόγω της ύφεσης που το 2012 θα φθάσει στο -15%, γυρίζουν πίσω στα δεδομένα του 2004.

Νωρίτερα πηγή προσκείμενη στο κλιμάκιο ελεγκτών της τρόικας επεσήμανε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο (Τρίτη) θα ανακοινωθεί η απόφαση για την ελληνική αξιολόγηση.