Μα, γιατί επιμένουν να μας... "συμβουλεύουν";

 Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

"Εκεί που έφθασαν τα πράγματα μόνο διά παθημάτων θα βελτιωθεί το έθνος. Όσα

έθνη έχουν άνδρας βελτιώνονται διά ριζικών μεταρρυθμίσεων υπό τούτων
προτεινομένων, αλλά ημείς δεν έχουμε σοβαρούς άνδρας. Λοιπόν, το έθνος θα
βελτιωθεί διά των παθημάτων”

Παύλος Καλλιγάς (1814-1896)
Νομικός, ιστορικός, Διοικητής της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος,
Βουλευτής και Υπουργός, ομότιτλος του κ. Βενιζέλου (τι σύμπτωση)
στην Κυβέρνηση Θ. Τρικούπη... (λέτε κι' άλλη σύμπτωση;)

Φαίνεται τελικά ότι η επεξεργασία των πολιτικών λόγων και πράξεων δια της κοινής λογικής, είναι μία εντελώς παράλογη ενέργεια, δηλαδή παραλογισμός. Παράδειγμα ο κ. Βενιζέλος (ποιος άλλος;), ο οποίος προ......
ημερών (18/09), δήλωσε: "Εμείς με πολύ μεγάλη χαρά θα παρουσιάζαμε πρόγραμμα φοροαπαλλαγών ή παροχών, ιδίως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Γι' αυτό, αυτό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ελληνική οικονομία να είναι ξανά σε θέση να αποκαταστήσει αδικίες και να κάνει τέτοιου είδους πολιτικές. Αλλά για να έρθει κάποτε, το ταχύτερο, αυτή η ώρα πρέπει τώρα να είμαστε σοβαροί".

Σύμφωνα με την κοινή λογική θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος Βενιζέλος, ως εξέχουσα επιστημονική προσωπικότητα του τόπου, έχει ως δεύτερη φροντίδα το πρωί και προτελευταία το βράδυ (η πρώτη και η τελευταία θα πρέπει να είναι η φροντίδα για τα δόντια του κατά τα οδοντιατρικώς συνιστώμενα), την συμβολή του στην ευημερία όλων ημών των λαϊκών υποκειμένων. Όμως ο κ. Βενιζέλος είναι και πολιτικός και ως τέτοιος το νόημα των λεγομένων του είναι διαφορετικό, εκτός των ορίων της κοινής λογικής.

Κατ' αρχήν, προσέξτε έχει σημασία, σε ποιους δείχνει ότι έχει ιδιαίτερη έννοια: "... ιδίως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες" λέει και ξέρει γιατί το λέει και συνεχίζει λέγοντας ότι "... αυτό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ελληνική οικονομία να είναι ξανά σε θέση να αποκαταστήσει αδικίες ...". Και μετά τον καλό λόγο έρχεται... το λουκουμάκι του... πονηρού πριν από την "ανήθικη" πρόταση που λέει: "Αλλά για να έρθει κάποτε, το ταχύτερο, αυτή η ώρα πρέπει τώρα να είμαστε σοβαροί"! Νάτηηηη... η "ανήθικη" πρόταση που ανέφερα. "... να είμαστε σοβαροί..." λέει. Δηλαδή; Δηλαδή, λέει ότι "πρέπει τώρα να είμαστε σοβαροί"... (;) και βάλτε εσείς στο μυαλό σας τι μπορεί να εννοεί αν μια πρόταση είναι... "ανήθικη".

Για να διευκολύνω λιγάκι την σκέψη σας θα σας πω ότι όλος ο συλλογισμός του κ. Βενιζέλου αναφέρεται στην... οικονομία και την τσέπη μας και όχι βέβαια στο πως αυτοί οι άχρηστοι κατάφεραν μέσα σε μια 30ετία ώστε σήμερα να βάζουμε το χέρι στην τσέπη μας και να πιάνουμε κατ' ευθείαν γυμνό τον... μηρό μας. Και μην σας μπερδεύει το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο "να είμαστε σοβαροί". Εμάς και μόνο εμάς εννοεί, γιατί αν έβαζε και τον εαυτό του μέσα θα έπρεπε πρώτος αυτός να το είχε κάνει για να δώσει και το καλό παράδειγμα. Ναι, σιγά... Αν αυτό δεν είναι ανήθικη πρόταση τότε τι είναι;

Καταλάβατε τώρα γιατί η χρήση της κοινής λογικής στην κατανόηση πολιτικών λόγων και πράξεων είναι παραλογισμός; Άντε, να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή, ε'; Που θα πάει; Κάποτε θα... ξαναψηφίσουμε! Δημοκρατία γαρ.


Υ.Γ. Μόλις διάβασα την παρακάτω ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ είδηση και θα ήθελα να την αφιερώσω εξαιρετικά στον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο, μήπως και... καλά, καλά άστο.

Ο προϊστάμενος Δ/νσης Ελέγχων του ΣΔΟΕ, κ. Ν. Λεκάκης κατήγγειλε από τηλεοράσεως, λέει η είδηση, κωλυσιεργία των τραπεζών σε αιτήματα του ΣΔΟΕ στο άνοιγμα των καταθέσεων υπόπτων για φοροδιαφυγή.

Όπως είπε ο κ. Λεκάκης, από τα 3000 και πλέον αιτήματα που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει περίπου 130 λογαριασμοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 130 αυτές περιπτώσεις επιβλήθηκαν και εισπράχθηκαν πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αμ, έτσι κ. Βενιζέλε μου (δάσκαλε που δίδασκες...) δουλειά δεν γίνεται, πολύ περισσότερον όταν ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι δεν είσαστε σοβαροί ! Έτσι όπως το πάτε όμως, τελικά εμείς οι "ευπαθείς κοινωνικά ομάδες", όχι μόνο φοροαπαλλαγές και παροχές δεν θα προλάβουμε να απολαύσουμε από τα χεράκια σας, αλλά πολύ φοβούμαι ότι από το πολύ "κούρεμα" δεν θα μας μείνει τρίχα όχι μόνο στην κεφαλή μας. Φανατικέ, λογολάτρη, προστάτη μας. Άκου "... πρέπει τώρα να είμαστε σοβαροί".