Ισόπαλη; Μάλλον κερδισμένη, αλλά και χαμένη…

Ισόπαλη; Μάλλον κερδισμένη, αλλά και χαμένη…Γλυκόπικρη γεύση αφήνει σε όλους στις τάξεις της ΑΕΚ η χθεσινή ισοπαλία (1-1) απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης θητείας του Νίκου Κωστένογλου έγινε αυτό που είχε θέσει σαν στόχο. Να παρουσιαστεί μία ομάδα με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό. Και η χθεσινή ΑΕΚ, παρότι δεν εντυπωσίασε, είχε πλάνο στο παιχνίδι της. Ωστόσο ο στόχος της νίκης δεν επετεύχθη και παρότι η «Ένωση» ήταν καλύτερη του αντιπάλου της, έχασε την ευκαιρία να πάρει μία νίκη κορυφής.

Αποδείχτηκε πως παρότι το ρόστερ της ΑΕΚ δεν είναι και το ποιοτικότερο των τελευταίων ετών, έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που παρουσίαζε μέχρι τώρα στο γήπεδο. Ωστόσο την ίδια ώρα, ο νέος προπονητής μετρά απώλειες στο ήδη «φτωχό» σε βάθος ρόστερ εν όψει της δύσκολης συνέχειας, με τον τραυματισμό του Γκούντγιονσεν και την αποβολή του Μάκου.


Η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει τον κόσμο και πάλι στο γήπεδο κι αυτός να ανταμείψει την προσπάθεια των παικτών με ένα «ζεστό» χειροκρότημα στο τέλος, παρότι δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. ωστόσο ούτε τα 18.611 εισιτήρια που «κόπηκαν» και κυρίως ούτε τα 321.880 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία ικανοποιούν τη διοίκηση της ΠΑΕ, που προσδοκούσε μεγαλύτερη ενίσχυση, ηθική και οικονομική. Συν τοις άλλοις, δεν έλειψαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά αντεγκλήσεων μεταξύ οπαδών της ομάδας στην κερκίδα, δείγμα του διχασμού που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας.

Χειρουργείται ο Γκούντγιονσεν

Από 4 έως 6 μήνες αναμένεται να μείνει εκτός δράσης ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι. Ο Ισλανδός φορ υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνήμης-περόνης και σήμερα το μεσημέρι θα χειρουργηθεί από τον Λάκη Νικολάου. Μετά την επέμβαση θα γίνει σαφές το ακριβές διάστημα της απουσίας του από τα γήπεδα. Πάντως η ΑΕΚ χάνει το πιο μεγάλο της όνομα (όχι όμως και το συμβόλαιο 600.000 ευρώ που έχει) σε σημείο που όλοι ήλπιζαν σε αγωνιστική του ανάσταση. Οι συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, όπως και το τεχνικό τιμ αλλά και η διοίκηση, ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και ευχήθηκαν να επιστρέψει γρήγορα και δυνατός κοντά τους.

Έχει και Λοκομοτίβ…

Οι πιθανότητες πρόκρισης στο Europa League είναι λιγοστές μετά τις δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς της φάσης των ομίλων και το ματς της επόμενης Κυριακής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο φαντάζει πιο σημαντικό από εκείνο της Πέμπτης με τη Λοκομοτίβ Μόσχας (19:00), ωστόσο η ΑΕΚ οφείλει απέναντι στον κόσμο και την ιστορία της, καθώς επίσης στα… άδεια ταμεία της και τη φτωχή ευρωπαϊκή της συγκομιδή να παρουσιάσει αν μη τι άλλο μία ανταγωνιστική εικόνα στη ρωσική πρωτεύουσα. Τα προβλήματα θα είναι πολλά για τον Νίκο Κωστένογλου, καθώς εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Μάκος και Δέλλας, καθώς και οι τραυματίες Γκούντγιονσεν, Κωνσταντόπουλος και πιθανότατα Γεωργέας που αποχώρησε με διάταση αριστερού οπίσθιου μηριαίου.

www.sport-fm.gr