Ως το φθινόπωρο του 2012 οι ανάδοχοι των ελληνικών κοιτασμάτων πετρελαίου

Σύμφωνα με εκτίμηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, ως το φθινόπωρο του 2012, θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο...
"Είναι μια ένδειξη αισιοδοξίας, αν και τα διαστήματα αυτά είναι λίγο πιο αργά διεθνώς. Θα προσπαθήσουμε να συντμήσουμε τους χρόνους", είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος προσθέτοντας για το διαγωνισμό για τις σεισμικές έρευνες "εκτιμούμε ότι μπορεί να τελειώσει, και αυτός στα μέσα του επόμενου καλοκαιριού να μας δώσει και άλλα κοιτάσματα. Αναμένουμε σε βάθος 15ετίας που είναι ο κύκλος ζωής και αξιοποίησης ενός κοιτάσματος να δώσουν έσοδα καθαρά στο δημόσιο από 7 δισ. δολάρια έως ίσως και 10".


Η σύσταση αυτού του χρονοδιαγράμματος για τις έρευνες υδρογονανθράκων χαρακτηρίστηκε μια "πολύ σπουδαία είδηση για τα παγκόσμια πετρελαϊκά δεδομένα και τη βιομηχανία” από τον Γ. Μανιάτη, “διότι αν έχουμε καλές προσφορές, αυτό θα είναι μήνυμα στις εταιρείες που εξορύσσουν πετρέλαιο, ότι οι εταιρείες που κάνουν τις σεισμικές έρευνες, επειδή έχουν τις πληροφορίες τους, έχουν βρει κάτι καλό στην Ελλάδα. Θα είναι ένα καλό μήνυμα, θα έχουμε έναν καλό ανάδοχο, για να πάμε μετά σε έναν νέο γύρο, με πολύ περισσότερα οικόπεδα και αυτό θα μας το δώσει η σεισμική έρευνα που ελπίζουμε ότι θα έχει τελειώσει γύρω στα μέσα του φθινοπώρου του 2012".