OI … ZHΛΩΤΕΣ ΤΟΥ … ΚΑΝΤΑΦΙΚΟΥ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ"

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
Να πάρει η ευχή.
Χάσαμε άλλη μια πρωτιά …
Πιστεύαμε πως οι κυβερνήσεις μας από την μεταπολίτευση και δω ήταν οι πιο σπάταλες της οικουμένης, η έστω της Ευρώπης για να μην θεωρηθούμε και υπερβολικοί, και πως οι κυβερνώντες μας ήταν οι πιο πλούσιοι μετά την απόλυτη … φτώχεια, που τους διέκρινε, πριν μπουν στην πολιτική.
Να όμως που τα τελευταία γεγονότα, ανατρέπουν αυτή την πρωτιά, αφού οι Λίβυοι επαναστάτες άνοιξαν τις πόρτες του παλατιού και μας έδειξαν πως ζούσε ο Καντάφι και τα μέλη της οικογενείας του.
Παρόλα αυτά στο ένα τουλάχιστον σκέλος, σ’αυτό της σπατάλης, εξακολουθούμε να έχουμε το προβάδισμα, μακραν όποιου......
άλλου φαντασμένου ευρωπαίου κυβερνήτη, γιατί είμαστε οι μόνοι, που και οι υφυπουργοί μας ακόμα, σηκώνουν τα δαπανηρότατα Lear jet του κράτους, για τα ταξιδάκια τους … που οι υπουργοί μας, διαθέτουν από πενήντα και εξήντα καλοπληρωμένους αργόσχολους  ο καθένας, συμβούλους τους έχουν βαπτίσει…
Απορώ, εάν ο … <<σύμβουλος>> έχει τέτοιες γνώσεις και είναι τόσο ικανός, γιατί δεν είναι αυτός υπουργός ; παρά ο άλλος ο ανίκανος, που θέλει δίπλα του … σαράντα (πανάκριβα) δεκανίκια …
Είμαστε οι μόνοι που δίνουμε 190-200 εκατομμύρια το χρόνο σε επιδόματα ανέργων … μεταναστών !!! Σώσων Κύριε τον Λαόν Σου ….
Έχουμε παραδώσει τα νοσοκομεία μας σ’αυτους …. Για να βρίζουν και να απαιτούν από τους γιατρούς και το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό.
Που χρηματοδοτούμε, με δεκάδες εκατομμύρια υποτροφίες …. Τούρκων, Σκοπιανών, Αλβανών, και Αλγερινών επιστημόνων …..
Που χρηματοδοτούμε με δεκάδες εκατομμύρια, τις ύποπτες στο σύνολο τους σχεδόν Μ.Κ.Ο.
Που ξοδέψαμε εκατοντάδες εκατομμύρια στην δημιουργία των Ολυμπιακών ακινήτων, για να τα έχουμε σήμερα σ’αυτή την άθλια κατάσταση.
Που εξακολουθούμε να χαρίζουμε τα διόδια της Αττικής οδού, στον ιδιώτη τόσα χρόνια μετά τη λήξη της σύμβασης  του ….
Που πληρώνουμε δεκάδες εκατομμύρια για ενοίκια δημοσίων υπηρεσιών, όταν το κράτος έχει εκατοντάδες δικά του κτήρια που ρημάζουν εγκαταλειμμένα …..
Να πω κι άλλα; Χιλιάδες τα παραδείγματα .
Καλά είμαστε λαός των αντιθέσεων … Αυτό είναι γνωστό.
Γεννήσαμε έναν Σωκράτη για να τον ποτίσουμε απόγνωση και κώνειο.
Έναν Καποδίστρια για να τον δολοφονήσουμε,  έναν Κολοκοτρώνη για να τον φυλακίσουμε, και κάποιοι λίγοι ευτυχώς να τον αποκαλούν, διακόσια σχεδόν χρόνια μετά, ύποπτο και αγράμματο …..
Έχουμε τον ομορφότερο τόπο του πλανήτη και τον τραυματίζουμε συνεχώς … Πετάμε όπου μας βολεύει τα σκουπίδια μας, ενώ αν πάμε έξω, στάς Ευρώπας ταξιδάκι, θα τα κρατήσουμε να τα πετάξουμε στο καλαθάκι του ξενοδοχείου ……
Είμαστε πρυτάνεις στις αντιθέσεις .
Αλλά και τόσο πολύ ;
Να κόβουμε συντάξεις, να βγάζουμε στην ανεργία νέα παιδιά, να αφήνουμε την αγορά να μαραζώνει και την κοινωνία να αργοπεθαίνει …. Κι από την άλλη να ανεχόμαστε τους κυβερνώντες να πετανε σε γελοιότητες, τα λιγοστά εναπομείναντα χρήματα μας, όταν κι αυτά είναι δανεικά ;
Να χρηματοδοτούμε εμείς τις υποτροφίες των Τούρκων και των Σκοπιανών ; Να χρίζουμε εμείς, νοσοκομεία στην Αλβανία, όταν εδώ πεθαίνουμε γιατί δεν επαρκούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας ;
Σε ποιόν να τα πεις αυτά και να σε πιστέψει ….
Κι όμως αυτά και χιλιάδες άλλα ανάλογα, λαμβάνουν χώρα σ’αυτην την άμοιρη χώρα, με τους ζηλωτές κυβερνώντες του Κανταφικού πρότυπου, μιας και η πρώτη γενιά των μελλών του ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστό ότι στη χώρα του Καντάφι, πήραν τα πρώτα τους … σοσιαλιστικά μαθήματα …. Και τον Καντάφι μέχρι χθες είχαν πρότυπο, τραπεζώνοντας τον στην Ελούντα και στον Αστέρα ….
Θα ανεχτούμε ρε παιδιά ακόμα αυτή την αλόγιστη κυβερνητική σπατάλη ;
Μόνο αν μπει κανείς στα γραφεία κάποιων μελλών της κυβέρνησης, θα μπορέσει να πάρει μια εικόνα….
Και να συμμεριστεί την αγωνία και τον θυμό μου…..
ΛΥΣΙΑΣ