Σκληρή κόντρα Ξενογιαννακοπούλου - Λοβέρδου

Μετά την αντιπαράθεση μεταξύ των πρώην και νυν υπουργών Μεταφορών Δ.Ρέππα και Γ.Ραγκούση σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε την Τετάρτη στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου μεταξύ της πρώην υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του νυν υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

«Η εικόνα αυτή αδικεί την κυβέρνηση και αποπροσανατολίζει τον κόσμο.  Ο πρωθυπουργός πρέπει να επιβάλλει ενότητα αλληλεγγύης»
δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Αιτία της αντιπαράθεσης μεταξύ των Λοβέρδου και Ξενογιαννακοπούλου αποτέλεσε η θέση του υπουργού Υγείας πως οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα μπορούν να διατηρούν εκτός ΕΣΥ ιδιωτικά ιατρεία κι ότι λόγω του μεγάλου αριθμού γιατρών δεν πρόκειται να ........

γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά σε περιφερειακά νοσοκομεία.

Η Μ.Ξενογιαννακοπούλου αντέδρασε, λέγοντας:
«Εγκαταστήσαμε ολοήμερη λειτουργία στο ΕΣΥ και τώρα θα νομιμοποιήσουμε να στέλνουν τους ασθενείς στα ιατρεία τους, την ώρα που δεν αποδίδουν και τίποτα στην Εφορία; Είμαι αντίθετη και θέλω να καταγραφεί η αντίθεσή μου».

Αμεση ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είπε:
«Εγώ έτσι μιλάω, αυτό το μήνυμα δίνω και εγώ έχω την πολιτική ευθύνη της Υγείας».

Ο πρωθυπουργός παρενέβη, λέγοντας πως το ζήτημα θέλει περαιτέρω συζήτηση.


Ερωτηθείς για τις κόντρες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα μεταξύ υπουργών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε:
«Νομίζω ότι αυτή η εικόνα αδικεί την κυβέρνηση και αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Τα προβλήματα που είναι ανοιχτά πρέπει να λύνονται και είναι φυσικό να δημιουργούνται νεύρα γιατί κάθε υπουργός βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.

» Δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν απόψεις, όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίζουν, αλλά σε κλίμα σύνθεσης και ενότητας. Ο πρωθυπουργός -που έχει άλλη νοοτροπία- πρέπει να επιβάλλει ενότητα αλληλεγγύης»
.

Ερωτηθείς εάν οι εντάσεις προκαλούνται από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στο μυαλό των στελεχών, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε:
«Την επόμενη ημέρα ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί. Κι όλα τα είχαμε... η διαδοχή και τα δαχτυλίδια μας μάραναν».