Ο Μπερλουσκόνι αναβάλλει το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να αναβάλει την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, για να παρουσιασθεί ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου, για τη δίκη της υπόθεσης σχετικά με την πιθανή δωροδοκία του Βρετανού δικηγόρου Ντέϊβιντ Μιλς.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αρχικά είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, καθώς έπρεπε να προετοιμασθεί για το ταξίδι του.

Παράλληλα, απόψε το βράδυ λήγει ένα άλλο «δικαστικό τελεσίγραφο» από τους εισαγγελείς της Νάπολης προς τον «Καβαλιέρε»
, οι οποίοι τον καλούν να παρουσιαστεί ως μάρτυρας στην έρευνα για τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι, που φέρεται να του «προ0μήθευε» καλλονές για τα πάρτι σε διάφορες επαύλεις.

Ο Μπερλουσκόνι ωστόσο δεν δέχεται την παρουσιαστεί για ανάκριση και χωρίς μάλιστα την παρουσία των δικηγόρων.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε δήλωση του καθολικού ιερέα Ντον Αντρέα Γκάλο, από την Γένοβα, που δραστηριοποιείται στον χώρο του εθελοντισμού, σχετικά με τα δημοσιεύματα περί συναναστροφών του Μπερλουσκόνι με νεαρές καλλονές.

«Ο Μπερλουσκόνι είναι άρρωστος, του προσφέρω την δυνατότητα να έλθει στην κοινότητά μου, ώστε να μείνει λίγο μαζί μας. Ίσως, έτσι, να μπορέσει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε ο καθολικός ιερέας, στην κοινότητα του οποίου τυχαίνουν υποδοχής όλα τα άτομα που ζουν στο περιθώριο ή αντιμετωπίζουν κάποιο υπαρξιακό, οικονομικό ή ψυχολογικό πρόβλημα.