ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
 Τη δεκαετία του 60’, ο υπέροχος  Γιώργος Μητσάκης, μας έλεγε τραγουδώντας πως <<Οπού Γιώργος και μάλαμα>> ένα υπέροχο σουξέ της εποχής, που έμεινε αναλλοίωτο, να τραγουδιέται μέχρι σήμερα, πάρα τις πολλαπλές αλλοιώσεις του …’’μαλάματος’’ κάποιων Γεώργιδων.
Κάποιων Γεώργιδων που με παγαποντιές, κατάφεραν να μας κάνουν να τους εμπιστευτούμε ως κυβερνήτες μας, για να μας πετάξουν λίγο μετά στον καιάδα της αφραγκίας της ανεργίας της απελπισίας κάποιων … <<μπρούτζινων>> Γεώργιδων, που αφού πρώτα λεηλάτησαν την ψήφο μας υστέρα λεηλάτησαν και τα όνειρα μας, τις ελπίδες μας … αφού σκαφτόμουν προχθές διαβάζοντας στα ΝΕΑ, έναν άλλο Γιώργη, με μαλαματένια γραφή, αλλά και με ντενεκεδένια εμπάθεια …
Τον Γιώργο Παπαχρήστο, που στις 3 του Σεπτέμβρη, ανήμερα της γιορτής του ξεφτισμένου πια από την σωρια εγκληματικών λαθών κατά του έθνους, ΠΑΣΟΚ, έγραψε ένα αρκετά ενδιαφέρον .......κομμάτι, με έντονη κριτική με εξαιρετικά αυστηρό λόγο και με ρεαλιστική τεκμηρίωση ….
Γνωστή η άνεση του κ. Παπαχρηστου στον χειρισμό της πολύπαθης, από άλλους Γεώργιδες, γλώσσας μας …
Γνωστή και η αυστηρότητα με την οποία διατυπώνει τις θέσεις του, και η καθαρότητα του λόγου του άμα το  θέλει.
Μιλάει λοιπον, στο επίμαχο άρθρο του, για το γερασμένο ΠΑΣΟΚ, και τις στερεμένες και στερημένες πια ιδέες του, μιλαει για τους διαφόρους Παναγιωτακοπουλους, που αεροβατούν μεταξύ κριτικής και άγρας ευκαιριακών συγκυρίων …
Μιλαει για το ΠΑΣΟΚ της μιζέριας και της κρίσης, και  για τον τρόπο που τα αντιμετωπίζει αυτά ως απλός θεατής, και χαρακτηρίζει το δυνατό άλλοτε ΠΑΣΟΚ, ως μεγαλειώδη μπαρούφα του σήμερα ….
Σωστά όλα αυτά, και αποδεκτά από την συντριπτική πλειοψηφία  των Ελλήνων, εκεί που μπαίνει η ένσταση είναι η τελείως αντιφατική του εισαγωγή, ξεκινά με μια αναφορά στον γνωστό συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο και την απαγόρευση του στην άσκοπη πλέον χρήση του πνευματικού του έργου, με ορατά … αόρατους υπαινιγμούς …
Λέει <<Τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς>>, ήθελα να τραγουδήσω σήμερα, μέρα που είναι, αλλά δεν το έκανα, φοβήθηκα μην έρθει ο Ηλίας Ανδριόπουλος και μου τραβήξει καμιά αγωγή, διότι έχει απαγορεύσει να παίζεται το τραγούδι του … ακόμη μια απόδειξη, για το πόσο <<μικρός >> είναι ο κόσμος, μηδέ των δημιουργών εξαιρουμένων (που άμα γνώριζαν οι άνθρωποι μερικούς από αυτούς από κοντά, όχι τραγούδια τους δεν θα τραγουδούσαν αλλά ούτε και το όνομα τους θα πρόφεραν).
Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια <<δημοσιογράφε>>;
Γιατί κανέναν συνθέτη δεν άκουσα να αποκαλούν αλήτη και ρουφιανο, κανένα συνθέτη δεν ξέρω που να τα παίρνει από τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων, για να παραπλανεί με την  γραφή του, με τον λόγο του, την κοινή γνώμη, για να μπασταρδεύει την ιερότητα της ενημέρωσης, πόση τελικά … <<Μεγαλοσύνη>> μπορεί να κρύβει η μικρότητα φίλε κ. Παπαχρηστο ….. Αλλά και πόσες εσκεμμένες αντιφάσεις η γραφή ενός μετρ …. Σαν και Σας.
Άργησα να δώσω την παρατήρηση μου αυτή, περιμένοντας να δω αν θα απαντήσει ο ίδιος ο συνθέτης, στο … πονεμένο και γεμάτο … <<αυθόρμητο>> θυμό, κείμενο του γνωστού δημοσιογράφου, και καλά έκανε που δεν απάντησε ο κ. Ανδριόπουλος.
Σήμερα την μικρότητα με περιφρόνηση την αντιμετωπίζει ο κάθε νοήμον .
Εγώ όμως που δεν έχω την δύναμη μιας τόσης ψυχραιμίας, θα ήθελα να ρωτήσω τον ενδιαφερόμενο κ. Παπαχρηστο το <<Τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς>> ως ΠΑΣΟΚ θα το τραγουδούσε η ως απλός πολίτης ; γιατί τον διαβεβαιώνω πως στην δεύτερη εκδοχή μπορεί να το τραγουδαει άφοβα .
Στην πρώτη όμως ναι καλά έκανε και δεν το τραγούδησε, και προφανώς βολεύτηκε με την <<Φραγκοσυριανή>> η με το <<Όπου Γιώργος και μάλαμα>>, διότι ούτε και ο ίδιος θα άντεχε μετά από όσα γράφει πιο κάτω για το ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο και την κυβέρνηση, να τραγουδούσε κάτι που με τόσο ζεστό ενθουσιασμό, με τόσο γνήσιο αυθορμητισμό πρόσφερε ο Ανδριόπουλος, πριν από τριάντα χρόνια, στον Ανδρέα και σε κεινο το ΠΑΣΟΚ, στο καθαρό και λαμπερό, τότε, στην αρχή του, ΠΑΣΟΚ .
Εάν ο συντάκτης του κειμένου έχει τέτοια πια σύγχυση, δεν του φταίει ούτε ο Ανδριόπουλος ούτε το τραγούδι.
 Δεν μπορεί να ισχυρίζεται στο κείμενο του ο κ. Παπαχρηστος, ότι το ΠΑΣΟΚ γερασμένο πια έκλεισε τον κύκλο του, αλλά να τα χώνει και στον Ανδριόπουλο που στέρησε το πνευματικό του δημιούργημα από μια τέτοια νεκρολογία.
 Εκτός και αν όλα τα γλυκανάλατα αρνητικά προς το ΠΑΣΟΚ είχαν έναν και μοναδικό στόχο, να <<μαλώσουν>> τον συνθέτη γιατί απαγόρευσε την διαπόμπευση του …
Όπως και ναχει την επομένη 3η του Σεπτέμβρη ο κύριος Γιώργος Παπαχρηστος ας βολευτεί με το <<όπου Γιώργος και μάλαμα>> μιας και ως μάχιμος δημοσιογράφος ξέρει καλά τι κρύβουν πίσω τους, στους σαθρούς καιρούς μας, τα λαμπερά <<μαλάματα>> τα οποία στολίζουν φωναχτά την απαστράπτουσα διαπλοκή κάποιων <<βαρυσήμαντων >> του λειτουργήματος του.
Και ας αφήσει την τέχνη και τους μαστόρους της στα βάσανα τους, στα Γερουλανεια σύννεφα, που τους σκιάζουν κάθε πια όρεξη για δημιουργία, για συνέχεια … Για τσικουδιά στους καφενέδες ….
Μιας και οι πράσινοι μπαξέδες κιτρίνισαν κι αυτοί μαζί με τον τύπο κάποιων τέτοιων … τυπαδων ….  
 
ΛΥΣΙΑΣ